Užimtumo tarnyba: nuo pirmadienio darbdaviai privalo teikti informaciją apie įdarbintus užsieniečius

  • Teksto dydis:

Nuo kovo 1-osios darbdaviai privalo teikti pranešimus apie visus įdarbintus ir komandiruotus užsieniečius, praneša Užimtumo tarnyba.

Iki šiol tokia prievolė buvo taikoma tik įdarbinant atvykėlius iš trečiųjų šalių. Nuo šiol tai galios ir darbuotojams, kurie atvyksta iš Europos Sąjungos (ES) šalių.

Anot Užimtumo tarnybos, darbdaviai pranešimą privalės teikti ir tais atvejais, kai užsienietis jų pavedimu dirbs užsienyje arba bus laikinai dirbti atsiųstas į Lietuvą (komandiruojamas darbuotojas).

Pranešimą apie įdarbintus užsieniečius privaloma pateikti ne vėliau kaip likus darbo dienai iki tokio asmens įdarbinimo dienos ir ne vėliau kaip likus darbo dienai iki komandiruoto darbuotojo darbo Lietuvoje pradžios.

Šią informaciją darbdaviai turi pateikti Valstybinei darbo inspekcijai ir Užimtumo tarnybai.

Patikslintą Lietuvoje dirbančių užsieniečių (LDU) pranešimą nuo kovo 1-sios pateikti reikia ir tuo atveju, kai pasikeičia užsieniečio teisėto buvimo Lietuvoje pagrindas. Tokiu atveju darbdavys per darbo dieną nuo informacijos apie užsieniečio teisėto buvimo pagrindo pasikeitimą gavimo dienos privalo pateikti patikslintą LDU pranešimą.

Patikslinti jį reikia ir tada, kai pasikeičia darbo sutarties laikotarpis arba darbo sutartis nutraukiama anksčiau, nei buvo nurodyta pranešime. Tokiu atveju darbdavys privalo pateikti patikslintą LDU pranešimą per vieną darbo dieną nuo darbo sutarties laikotarpio pasikeitimo ar darbo sutarties pasibaigimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių