Už neleistiną lošimų reklamą portale krepsinis.net – 1,5 tūkst. eurų bauda

  • Teksto dydis:

Už neleistiną lošimų reklamą krepšinio portale krepsinis.net teismas skyrė 1,5 tūkst. eurų baudą ją talpinusios įmonės „All Media Digital“ darbuotojui.

Kaip pranešė Lošimų priežiūros tarnyba, Vilniaus apylinkės teismas nutarė, kad azartinių lošimų reklama portale neatitiko įstatymų.  

„Skelbiant lošimų reklamą krepšinis.net portale, įstatymų besilaikantys Lietuvos portalai atsidurdavo nelygioje situacijoje, o piliečiai nelegaliais būdais buvo skatinami dalyvauti azartiniuose lošimuose“, – teigia tarnyba.

Pasak pranešimo, reklaminiuose skydeliuose nebuvo nurodyti įspėjamieji užrašai apie tai, kad dalyvaujant azartiniuose lošimuose gali atsirasti priklausomybė ar patologinis potraukis lošti.

Anot tarnybos, svetainė krepsinis.net „ne vienerius metus buvo tapusi neleistinos lošimų reklamos prieglobsčiu“.

Anot teismo, bendrovė sąmoningai pasirinko būdą talpinti reklamą, kurios išankstinė turinio kontrolė nėra įmanoma, todėl turi prisiimti atsakomybę už jos turinį. Nors „All Digital Media“ nevaldo krepsinis.net, būtent šiai bendrovei buvo suteikta teisė ir galimybė svetainėje talpinti reklamas, rašoma pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių