Svarstoma uždaryti nuostolingai dirbantį Kaišiadorių paukštyną

  • Teksto dydis:

Valstybės pagalbos nesulaukiantys paukštynai teigia skaičiuojantys milijoninius nuostolius, todėl mažina gamybą. Vieną jų – Kaišiadorių paukštyną – svarstoma uždaryti. 

Tautvydo Barščio kontroliuojama grupė „KG group“ pranešė, kad jos valdomi Kaišiadorių ir Vilniaus paukštynai ketvirtadienį informavo Lietuvos ūkininkus, iš kurių superka mėsinius viščiukus, jog nuo gegužės nutraukia sutartis ir stabdo paukščių supirkimą.

Abiejų paukštynų vadovas Darius Gudačiauskas siūlo akcininkams uždaryti Kaišiadorių paukštyną.

„Teks priimti sprendimą ir dėl mūsų perdirbimo fabriko veiklos stabdymo (...) Esame užspeisti į kampą ir kitų alternatyvų tiesiog nebėra“, – pranešime sakė D. Gudačiauskas.

Pasak jo, nuo lapkričio Vilniaus ir Kaišiadorių paukštynai sukaupė 4,6 mln. eurų nuostolių. Anot jo,  pernai Vyriausybė patvirtino paukštininkystei 20 mln. eurų paramą, tačiau realiai skirta tik 5,6 mln. eurų.

„Vyriausybei esame kaip karšta bulvė, kuria tik mėtosi vieni nuo kitų, ir jokių realių sprendimų nėra, turime imtis veiksmų, nes laukimas mus taip pat žlugdo“, – pridūrė jis.

Kaišiadorių paukštyne dirba 706 darbuotojai, vidutinis atlyginimas įmonėje sausį siekė 1116 eurų. 

Abu paukštynai beveik 35 proc. gamybai reikalingų mėsinių viščiukų superka iš Lietuvos ūkininkų, 65 proc. užaugina savo paukštidėse. Juose per metus perdirbama beveik 45 mln. paukščių.

Žemės ūkio produktų perdirbimo ir maisto gamybos grupę „KG Group“ ketina pirkti Lietuvos žemės ūkio investicijų bendrovė „Linas Agro Group“. Leidimą sandoriui jau suteikė Latvijos konkurencijos taryba, dar laukiama Lietuvos, Rusijos, Lenkijos bei Estijos konkurencijos institucijų leidimų.

„Linas Agro Group“ sutartį dėl „Kauno grūdų“, Kaišiadorių ir Vilniaus paukštynų bei susijusių įmonių kontrolinių akcijų paketų įsigijimo pasirašė pernai spalį, o sandorį tikimasi užbaigti šių metų pavasarį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių