Stogus valančios namų priežiūros bendrovės dėl snygio dirba sustiprintu režimu

Lietuvoje tęsiantis gausiam snygiui, pastatų stogus prižiūrinčios bendrovės dirba sustiprintu režimu, siekiant užkirsti kelią nelaimėms dėl susikaupusio drėgno ir sunkaus sniego.

Apie 3 tūkst. daugiabučių Vilniuje prižiūrinti bendrovė „Mano būstas“ teigia jau gavusi dešimtis pranešimų apie sniego sankaupas, sniegas pašalintas nuo kelių šimtų namų stogų.

„Iki šiol esame gavę 23 gyventojų pranešimus apie ant stogų susikaupusias sniego sankaupas. Patys iki šios dienos jau pašalinome perteklinį sniegą nuo 248 namų stogų“, – BNS sakė „Mano būstą“ kontroliuojančios bendrovės „City service“ atstovas Paulius Ugianskis.

Jo teigimu, bendrovės specialistai prevenciškai tikrina namų stogus, juos valo, tveria pastatus įspėjamaisiais ženklais, o gyventojai raginami pamačius, kad ant namo stogo susikaupė labai daug sniego nedelsiant apie tai pranešti bendrovei.

Nekilnojamo turto valdymu ir priežiūra užsiimanti bendrovė „Civinity“ teigia, kad užklausų šiuo metu sulaukia beveik dukart daugiau nei anksčiau.

„Bendras užklausų skaičius šią savaitę buvo 927, padidėjimas 40 proc., lyginant su gruodžio paskutine savaite ir 20 proc. – su praėjusia“, – BNS sakė „Civinity“ Klientų aptarnavimo departamento vadovė Živilė Krauzienė.

Jos teigimu, vien Vilniuje tik su stogų priežiūra, valymu ir prevencija šiuo metu dirba daugiau kaip 50 bendrovės specialistų.

„Kur negalime to padaryti – užtveriame stop juostomis, kad užtikrintume praeivių saugumą. Žinome, kurie namai yra problematiški, turi didelius nuolydžius, neturi sniego gaudyklių, jiems šiomis dienomis skiriamas papildomas dėmesys ir kontrolė. Jų nėra daug, pavyzdžiui, Vilniuje – 16 tokių namų. Valydami dirbame ne tik rankomis, bet ir technika, esame išsinuomoję papildomą techniką, turime mobilias brigadas“, – sakė Ž. Krauzienė.

Ant pastatų stogų susikaupęs didelis svoris lėmė nemenkus nuostolius.

Bendrovė sostinėje prižiūri 582 namus, kurių plotas beveik 608 tūkst. kv. m.

Sniego trečiadienio naktį neatlaikė Vilniaus Pilaitės gimnazijos stadiono kupolas.

Draudikai skelbia, kad snygis žmonėms per parą jau atnešė šimtatūkstantinius nuostolius.

Draudimo bendrovės ERGO Turto žalų administravimo skyriaus vadovo Mindaugo Ratkevičiaus teigimu, pastarąją savaitę dėl anksčiau iškritusio ir laiku nenuvalyto drėgno ir sunkaus sniego į draudikus kreipėsi dėl jo nukentėję gyvenamųjų namų savininkai.

„Ant pastatų stogų susikaupęs didelis svoris lėmė nemenkus nuostolius. Šalyje praėjusią savaitę užfiksavome  įvykių, kuomet sniego sluoksnis pažeidė namų stogus ar šiltnamius. Vidutiniškai toks, iš pažiūros nepavojingas kritulių sluoksnis gyventojui atneša iki 2 tūkstančių eurų nuostolių. O dabartinėmis dienomis, kai snygis šalyje itin stiprus, jo padariniai gali būti gerokai didesni“, – pranešime spaudai teigė M. Ratkevičius.

Pasak draudiko atstovo, praėjusią savaitę fiksuoti ir gyventojams dėl šalčio trūkę langų stiklo paketai.

Draudimo bendrovė „Gjensidige“ paskelbė, kad iki trečiadienio vidurdienio jau rezervavo virš 100 tūkst. eurų automobilių, žmonių bei įmonių turto nuostoliams atlyginti. Didžiąją dalį nelaimių sukėlė slidi kelio danga bei sunkus sniego apkloto svoris.

Sinoptikų duomenimis, storiausia sniego danga šiuo metu yra pietryčių ir vidurio Lietuvoje. Širvintų rajone trečiadienio rytą fiksuoti 38 centimetrai sniego dangos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių