„Snoro“ agonija: kodėl valdžia taip ilgai delsė?

Grįžti į straipsnį

Gen.prokuroro E.Pašilio įsakymas

Gen.prokuroro E.Pašilio įsakymas portretas
Įsakiau banko Snoras vagims: Grybauskaitei, Kubiliui, Vasiliauskui, Šimonytei, Frikliui, Cooperiui, Mažintienei, Sutkienei ir Adomoniui miegoti ramiai.

Manau

Manau portretas
VILNIAUS BRIGADOS ir Dekanidzes nusikaltimai tai vaiku zaidimai palyginus su OZIO gauja. Va cia tai rimti vyrai susirinko, bb dejo ant visko ir nebijo nieko. OZYS su TULPE ir Snora patvarke.

Rigas partizans

Rigas partizans portretas
Pries 10 metu sklande gandai, kad Grybauskaites rinkimu kompanija reme Svedija.... Tada atrode juokingai.... Praejus 10 metu, ziuri, ogi banku ikainiai vieni didziausiu, du dideli ne svedu bankai uzdaryti, bankai nemoka pelno mokescio, nors pelnai didziuliai. Unijos smaugiamos visom isgalem. Teo susijungia su Omnitel pazeizdami monpolijos istatyma, bet niekam tai neidomu. Lietuva yra vienintele ES salis kurios duomenis saugo privati kompanija, o tiksliau Teo... Aisku Teo priklauso švedam....

AKIVAIZDU

AKIVAIZDU portretas
Geriausias bankas buvo SNORAS, kol prakaituotas kuilys su liemene Vasiliauskas ir arkliagalvė retadantė kutvela Šimonytė su Tulpės gauja bei kubiloidais švedų bankų užsakymu jų nesužlugdė.

Ir dar Vytautas Korsakas

Ir dar Vytautas Korsakas portretas
Aiškumo dėlei reikia pasakyti, kad už šį aukščiau minimą V.Korsako liudijimą ne jo naudai, Lietuvos banko valdybos pirmininkas V.Vasiliauskas su savo draugais advokatais iš įtakingų šalies advokatų kontorų, patį V.Korsaką po teismus užtampė. Vis kaskart reikalaudamas paneigti visa tai, kas pasakyta, nes tai, neva, žeidžia jo garbę ir orumą. Bet, kiek žinoma, V.Vasiliauskas nieko nelaimėjo. Bet reikia būtinai pažymėti ir tai, kad V.Korsakas tuos pačius savo parodymus, liudydamas su priesaika, 2014 m. pradžioje pateikė ir Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui (tuo metu vadovaujamam A.Paulausko), kuris kartu su Seimo Kriminalinės žvalgybos parlamentinės kontrolės komisija, tada irgi Seimo pavedimu nagrinėjo AB banko Snoras žlugimo istorijos klausimus. Taigi, visa tai yra užfiksuota bei protokoluota.

Vytautas Korsakas

Vytautas Korsakas portretas
Ir toliau kalbėdamas apie Snoro banko uždarymo aplinkybes, V.Korsakas žinisklaidai tvirtino: „Buvo justi, kad V.Vasiliauskas mano galįs šį reikalą sutvarkyti, todėl ir ėmėsi. Darydamas tokius dalykus, manau, jis negalėjo neinformuoti prezidentės. Jis negalėjo stabdyti komercinio banko veiklos, ir dar tokia forma, šio veiksmo kaip tai nederindamas“. Apie tokius vykusius pokalbius, kai Lietuvos banko vadovas V.Vasiliauskas susitikimuose su Snoro banko vadovais kalbėdavo ne tik apie jo finansinę padėtį, bet buvo kalbama ir apie „Lietuvos rytą“ bei jo akcijų perleidimą, Seimo laikinąjai tyrimo komisijai, tyrusiai banko žlugimo aplinkybes, yra liudijęs ir dienraščio „Lietuvos rytas“ vyriausiasis redaktorius G.Vainauskas.

Vytautas Korsakas

Vytautas Korsakas portretas
V.Vasiliausko pageidavimus. Manau, dėl banko uždarymo buvo informuojama Prezidentūra“. „Banko vadovo nurodymu iš jo kabineto man keletą kartų teko į Generalinę prokuratūrą parvežti prokurorus. Jie kažką kalbėdavosi, o aš juk vadovavau Lietuvos banko apsaugai. Vyrai kalbėjo, kad negerai V.Vasiliauskas elgiasi juos spausdamas ir rodydamas rankomis į viršų – esą viskas jau sutarta aukščiau, bet jiems tenka su tuo taikstytis. Žinau ir tų jaunų vyrų pavardes, bet kol kas nenoriu jų į šį reikalą painioti“. “Dar prieš uždarant Snorą, kai buvo laukiama ataskaitos apie padėtį šiame banke, pas mus jau ėmė lankytis Britų konsultantai – Simonas Freakley su komanda. „Banko valdytojas (V.Vasiliauskas) manęs prašė, kad niekas nežinotų apie jų apsilankymą. Jie nebuvo registruoti. Britų neregistravau, nes turėjau pirmininko nurodymą”. Paklaustas, gal tiksliai atsimena, kada S.Freakley su komanda peržengė Lietuvos banko slenkstį, V.Korsakas atsakė: “Gal net rasčiau užrašus, kada tai vyko”.

Snoro banko užgrobimui buvo ruošiamasi iš anksto

Snoro banko užgrobimui buvo ruošiamasi iš anksto portretas
Noriu visiems prisiminti tuos faktus, jog kad AB banko Snoras užgrobimui buvo ruošiamasi iš anksto, patvirtino ir liudininkas iš Lietuvos banko, Apsaugos skyriaus viršininkas Vytautas Korsakas, duodamas interviu “Lietuvos ryto” dienraščiui. 2014-05-09 d. straipsnyje “Prezidentės statytiniui įžūlumui nebuvo ribų”. Vytautas Korsakas kalba: „Vos atėjęs vadovauti Lietuvos bankui buvęs prezidentės rinkimų štabo vadovas Vitas Vasiliauskas netrukus pareiškė, kad reikia patvarkyti Snorą“. „Tuo pat metu vyko Lietuvos banko vadovybės pokalbiai su Snoro savininkais apie tai, kodėl jis valdo žiniasklaidos priemonės akcijas. Susidarė įspūdis, kad būtent šie banko aktyvai kliuvo mūsų vadovams. Ir tarsi buvo leidžiama suprasti, jog „Snoro“ iš dalies valdoma žiniasklaidos priemonė nepalankiai atsiliepia apie jų patronę, kad jei jie atsisakytų žiniasklaidos verslo, gal viskas klostytųsi kitaip“.

Lietuvos bankui vadovauja purvas!....

Lietuvos bankui vadovauja purvas!.... portretas
Liudija buvęs LB valdybos narys I.V.Geralavičius: "Kai S.Freakley buvo apklausiamas Londono teisme nagrinėjant bylą dėl A.Baranausko ir V.Antonovo repatriacijos į Lietuvą, išreikė nuostabą, kad "Snoras" buvo ne išskaidytas į gerą ir blogą bankus, o paskelbtas jo bankrotas. Įdomu tai, kad Lietuvos bankui gavus S.Freakley parengtas išvadas ir pasiūlymus, atėjo į Lietuvos banką finansų ministrė I.Šimonytė, labai energinga, su premjero patarėju Mykolu Majausku ir be jokių ceremonijų pareiškė: bankrotas, ir daugiau nieko. O kur tyrimai, kaip geriau, kur analizė? Be niekur nieko nuspręsta. Manau, kad Lietuvos bankas tuo metu turėjo pats nuspręsti, ką daryti, bet čia jo nepriklausomumas buvo traktuojamas labai laisvai."

> DĖL BANKO SNORAS UŽGROBIMO

> DĖL  BANKO SNORAS UŽGROBIMO    portretas
Rusų mafijos bosą Striukį Putiną ir jo bendrus Antonovą su Baranausku padėjusius apvoguti Lietuvos žmones į kartuves.

Čia gi finansų mafija

Čia gi finansų mafija portretas
Ir po to svarstom Šimonytės kandidatūrą? Teigiamus komentarus už ją gali rašyti tik ji ir nuo jos priklausomi, ėdantys iš to pačio lovio, kaip ir ji

??????

?????? portretas
Na ir pasakykit dabar, kad tas kuris vis rašo - ,,magnoliją kgb sunaikinusią Snoro banką į kalėjimą" neteisus?

Nu blin

Nu blin portretas
Tai apsispreskit ar vaidievutis gelbejo su info apie problemas banke ar norejo ji uzgrobti? Ot "zinovai". Majibyvis tas intrigas is desimtu lupu teisybes nesuzinosim...

Keista

Keista portretas
Kodel gi banko savininkai iskart pabego po to vel pabego kur bus nepasiekiami. O tenuis (Rusijoj naukas afioras bankines prasuko.kas cia per "nesekmes"vyrukams:).

Petras Augustinaitis

Petras Augustinaitis portretas
Jaučia Kubilas, kad Skvernelis tapęs prezidentu sutvarkys prokuratūrą ir teismų sistemą, kaip kad sutvarkė valstybines įmones. Gali prasidėti realūs nuosprendžiai korupcionieriams ir ypatingai didelę žalą valstybei pridariusiems asmenims.

VAGIS ŠIMONYTĖ

VAGIS ŠIMONYTĖ portretas
ŠIMONYTĖ YRA VAGIS. JI KARTU SU VASILIAUSKU IR KUBILIUMI UŽGROBĖ SNORO BANKĄ, PASIKVIETĖ AFERISTUS FRIKLĮ SU KUPERIU IR IŠVOGĖ IŠ BANKO SĄSKAITŲ ŽMONIŲ PINIGUS. O IŠ KUPERIO GAUTUS OTKATUS SUNEŠĖ GRYBAUSKAITĖS RINKIMAMS. ŠIMONYTĖS VIETA TEISIAMŲJŲ SUOLE.

...

... portretas
Jei kažkada sugebėjom išgelbėti švedų bankus, tai ar reikia suprast kad kažkas dabar planuoja kaip Lietuva išgelbės visą Amerikos skalūninių dujų biznį?.. kam reikia kad lietuviai nuskurstų ir po visą Pasaulį išsilakstytų?..

"KRIŠTOLAS"

"KRIŠTOLAS" portretas
PAJUDINKIT GRYBAUSKAITĖS "KRIŠTOLĄ" VASILIAUSKĄ SU LIEMENE. JAM E.MASIULIS , PAĖMĘS IŠ MG BALTIC KONCERNO VADOVO D.MOCKAUS,, NEŠĖ PINIGUS UŽ VARTOJIMO KREDITŲ ĮSTATYMĄ. O KAI STT INFORMAVO TULPĘ, KAM SKIRTA PAKYŠA, TAI PASTAROJI IŠSIGANDUSI LIEPĖ STT OPERACIJĄ TIES E.MASIULIU PABAIGTI. IR TATAI LANDSBERGIUI TAI BUVO GERAI - LIBERALŲ PARTIJA TAPO POLITINIAIS LAVONAIS. ANŪKUI KELIĄ TUO PAČIU "PRAVALĖ"

MAFIJA

MAFIJA portretas
MAFIJOS "STOGAS" - TRANŲ MOTINĖLĖ. Kubilius, Šimonytė, Vasiliauskas, Mažintienė,Friklis,Kuperis,Adomonis yra vagys. Jų "stogas" - prezidentūra. Štai kokio lygio mafija patratino Snorą, užgrobė verslą.

IŠVADA

IŠVADA portretas
Politikai nuolat domėjosi, kišosi (kad ir slapta) į AB banko Snoras veiklą.

Snorietis-9

Snorietis-9 portretas
Reikia būtinai pažymėti, kad, tada, po AB banko Snoras neteisėto ir neįstatymiško “suvalstybinimo” bei paskesnio tyčinio subankrotinimo, SEB bankui konservatorių vyriausybės premjero A.Kubiliaus suteikta virš 4 milijardų litų “injekcija” stipriai pagelbėjo šiam bankui ir, galimai, jį krizės metu išgelbėjo. O vėliau, tai net sudarė galimybę SEB bankui išvesti savo pinigus į Švediją, į savo motininį banką! Be abejo, šiame reikale premjerui A.Kubiliui aktyviai padėjo ir finansų ministrė I.Šimonytė, ir Lietuvos banko valdybos pirmininkas V.Vasiliauskas, ir jau minėtas prezidentės vyriausiasis patarėjas ekonominės ir socialinės politikos klausimais. N.Udrėnas. Štai taip Vyriausybės – Lietuvos banko – Prezidentūros nusikalstamas susivienijimas, prieš tai bendromis pastangomis sužlugdę AB banką Snoras, po to Lietuvos indėlininkų pinigais per krizę “gelbėjo” švedų bankus!

Snorietis-8

Snorietis-8 portretas
O atskirai būtina pažymėti, kad prezidentės D.Grybauskaitės vyriausiojo patarėjo ekonominės ir socialinės politikos klausimais Nerijaus Udrėno (minimo aukščiau) visoje toje Snoro istorijoje vykdomų aktyvių veiksmų įtakoje (iškart po AB banko Snoras tyčinio subankrotinimo), visi AB banko Snoras klientai (Snoro banke buvo 1,3 mln. klientų sąskaitų!) per vieną dieną patapo SEB banko klientais! SEB bankui buvo pervesti valstybės pasiskolinti milijardai litų, skirti AB banko Snoras indėlininkų kompensacijoms išmokėti. Iš viso SEB bankas gavo 1,173 milijardų eurų (4,05 mlrd. litų) sumą šioms išmokoms. Iškart vien tik 420 tūkst. Snoro indėlininkų, turėjusių banke indėlių sumą savo sąskaitoje iki 100 tūkst.eurų, buvo perduota SEB bankui.

...

... portretas
Ar galima paneigt kad jei Šimonytė liks be prezidentinių regalijų, tai visi 'konservai' in corpore ilgiems metams sės į Lukiškes; ar ne dėl to dabar Lukiškės yra ištuštinamos?

Brudų brudai

Brudų brudai portretas
Iškalbingas ir tas faktas, jog iškart po Snoro banko subankrotinimo ir liudijimo Seimo laikinajai tyrimo komisijai, 2012 m. pradžioje D.Petrauskas, aiškiai vengdamas atsakomybės už Snorą, išvyko (o tiksliau, pabėgo!) į JAV studijuoti ir negrįžta iki šiol. Reikia pastebėti, jog ten pat, į JAV, išvyko studijuoti ir negrįžta iš ten (manau, irgi pabėgo nuo atsakomybės!) ir LB Ekonomikos departamento direktorius Mindaugas Leika, kuris, beje, betarpiškai vadovavo Lietuvos banko darbuotojų grupei, atvykusiai kartu su paskirtuoju laikinuoju administratoriumi Simon Freakley 2011-11-16 d. užimti Snoro ir ten banke, po AB banko Snoras tyčinio subankrotinimo, „darbavosi“ porą trejetą gerų savaičių. Na, brudų brudai!...

Lietuvos gėda

Lietuvos gėda portretas
A.Kubilius ir I.Šimonytė nesiskolino iš Tarptautinio valiutos fondo už 2-3 proc. metinių palūkanų (pasirodo, kaip vėliau paaiškėjo, net nesikreipė ir neprašė iš ten paskolų!), o skolinosi iš švedų bankų taip brangiai – už 8, 9, 10 proc. ar net 12 metinių procentų. Matomai todėl ir skolinosi, kad iš TVF naudos neturėsi ir „otkato“ negausi. O iš švedų bankų, - visada prašom, ypač dar, kai tuo pat metu ir rimtą jų konkurentą – Snoro banką sužlugdai. Todėl ir pirmieji šalies vadovų D.Grybauskaitės ir A.Kubiliaus vizitai tik atėjus į pareigas, buvo į Švediją, matomai, nurodymų parsivežti.

Palieku Geralavičiaus sąžinei...

Palieku Geralavičiaus sąžinei... portretas
2010 metais bankas Snoras sulaukė ir dar vieno tarptautinio pripažinimo - Didžiojoje Britanijoje leidžiamas vienas įtakingiausių tarptautinis žurnalas„The World Finance“ - AB banko Snoras finansinę grupę išrinko geriausia finansine grupe Baltijos šalyse 2010 metais.

Palieku Geralavičiaus sąžinei...

Palieku Geralavičiaus sąžinei... portretas
2010 m. vienas didžiausių pasaulio bankų bei ilgametis AB banko Snoras partneris – Vokietijos bankas Commerzbank AG įteikė Snorui apdovanojimą už tarptautinių pervedimų kokybę. Bankas Snoras šiuo apdovanojimu buvo pažymėtas antrą kartą – anksčiau šis apdovanojimas buvo įteiktas 2008 m.

Palieku Geralavičiaus sąžinei...

Palieku Geralavičiaus sąžinei... portretas
Kad AB banko Snoras buvo valdomas sėkmingai, apie tai byloja ir banko įvertinimai bei pripažinimas tarptautiniu mąstu. Prestižinis bankininkystės ir finansų žurnalas „The Banker”, nuo 1926 m. leidžiamas Didžiosios Britanijos dienraščio ‚Financial Times“, AB bankui Snoras suteikė išskirtinį titulą – pripažino geriausiu banku Lietuvoje 2010 metais. Žurnalas „The Banker“ tris kartus yra pažymėjęs AB banką Snoras – dar 2004 m. bankas buvo nominuotas kaip sparčiausiai augantis bankas Centrinėje Europoje, o 2006 m. taip pat buvo pripažintas geriausiu banku Lietuvoje.

Snorietis-7

Snorietis-7 portretas
Aš, remdamasis savo turimais dokumentais bei banko finansinių rodiklių skaičiais, galiu drąsiai ir atsakingai tvirtinti, kad iki pat 2011 m. lapkričio 16 d., - kol A.Kubiliaus vadovaujamos vyriausybės, jos finansų ministrės I.Šimonytės ir Lietuvos banko, vadovaujamo V.Vasiliausko, pasirinktu pačiu grubiausiu ir drąstiškiausiu metodu - privačios nuosavybės užgrobimu (įvykdant privataus turto eksproprijaciją!) – banko veikla buvo sustabdyta ir jis buvo nacionalizuotas, AB bankas Snoras nebuvo susidūręs su mokumo ir /ar/ likvidumo problemomis. Tai yra, AB bankas Snoras vykdė visus Lietuvos banko nustatytus veiklos riziką ribojančius normatyvus, laiku vykdė visus įsipareigojimus klientams ir kontrahentams, niekada nebuvo užlaikomi indėlių grąžinimai ar mokėjimų nurodymų vykdymas, t.y. AB bankas Snoras buvo ir mokus, ir likvidus.

Snorietis-6

Snorietis-6 portretas
O juk tereikėtų visai nedaug, kad, pavyzdžiui, Seimo BFK pirmininkas S.Jankeliūnas (kurio komitetas tiria Snoro sužlugdymo klausimus) griežtai pareikalautų, jog toks p.Geralavičius pateiktų komisijai, pvz. AB banko Snoras Inspektavimo ataskaitą už 2009 metus ir /ar/ tarptautinių auditorių parengtą bei patvirtintą AB banko Snoras atskirąją ir konsoliduotą finansinės atskaitomybės ataskaitą už 2009 metus, kurioje yra pateikta apie banką išvada be išlygų; arba tegul pateikia p.Geralavičius tarptautinių bankų kredito reitingo agentūrų: “Fitch Ratings”, “Standart&Poor‘s“ ir „Moody‘s“, įeinančių į „didįjį trejetą“ pasaulio tarptautinių reitingo kompanijų, ataskaitas apie AB banką Snoras už 2009 m. ir viskas stotų į savo vietas. Esu įsitikinęs, kad I.V.Geralavičius nei šių dokumentų turi, nei jų skaitęs ar matęs, o aš juos turiu ir nesunkiai galiu įrodyti priešingai, nei p.Geralavičius kalba apie Snorą.

...

... portretas
Siaubas KIEK čia bijančių kad teisybė gali išaiškėt, kad gali tekt atiduot kas PAVOGTA.

Snorietis-5

Snorietis-5 portretas
I.V.Geralavičiaus viešas kalbėjimas apie tai, kad, neva, dar 2009 m. AB bankas Snoras galimai yra nemokus, reikia pasakyti, kad didesnės nesąmonės negalima nei pasakyti, ne tik, kad sugalvoti! Taigi, labai norėtųsi, kad toks „tūlas“ p.Geralavičius, prieš taip išsireikšdamas viešai, bent pagristų savo tokius teiginius faktine medžiaga ir skaičiavimais, o ne vadovautųsi savo sukurtais gandais. Manau, verta būtų I.V.Geralavičiui (ir kitiems panašiems ponams) bent pažiūrėti ir paanalizuoti AB banko Snoras balansus ir finansines ataskaitas atskiroms ataskaitinėms datoms už 2009 metus ir tada visi klausimai bei abejonės pradingtų. Dabar gi, akivaizdu, jog tais pasisakymais, jie tik gina savo nusikalstamus veiksmus, kuriuos jie patys padarė planuotai, skandinavų bankų užsakymu, sužlugdę AB banką Snoras.

Snorietis-4

Snorietis-4 portretas
“O kai Valdo Adamkaus nebeišrinko prezidentu, mano požiūriu, Lietuvos banko valdyba pasidalino į dvi dalis, vienoje – R.Šarkinas ir A.Misevičius, kitoje – Vaidievutis Ipolitas Geralavičius ir D.Petrauskas. Šitie du ponai nuo 2008 m., pažeisdami įstatymus, nešiojo slaptą informaciją apie Lietuvos banko atliktus inspektavimus politikams, į vyriausybę, kitaip tariant, nešiojo gandus. Tai galiu teigti nors ir prieš melo detektorių, nes byloje yra medžiaga” (tvirtino K.Ramonas).

Snorietis-3

Snorietis-3 portretas
Atsakydamas į “Respublikos” žurnalisto klausimą, kas galėjo iš išorės įtikinti Lietuvos banko valdybą pasirinkti nacionalizuoto Snoro bankrotą, K.Ramonas aiškiai teigė: ‘Sklandaus darbo Lietuvos banko valdyboje nebebuvo dar nuo 2006 m., nes joje atsirado naujas narys, buvęs Atviros rinkos departamento vadovas Darius Petrauskas. Išsiskyręs su žmona ir vedęs Seimo nario Kęstučio Glavecko dukterį, jis staiga padarė milžinišką karjerą. Banke net sklandė kalbos, kad jis yra R.Šarkino įpėdinis. Paskirtas pirmuoju pirmininko pavaduotoju, jis elgėsi kaip banko šeimininkas, pradėjo kištis į visus reikalus”.

Snorietis-2

Snorietis-2 portretas
Manoma, kad Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas liberalas K.Glaveckas nuolat gaudavo tendencingai neigiamą informaciją apie AB banko Snoras veiklą iš Lietuvos banko valdybos pirmininko pirmojo pavaduotojo Dariaus Petrausko (dabar jau buvusio savo žento). Tuos faktus, duodamas interviu laikraščiui “Respublika” atskirai patvirtino ir buvęs Lietuvos banko Kreditų įstaigų priežiūros departamento direktorius K.Ramonas.

Snorietis

Snorietis portretas
2010 metų pabaigoje tuometis Seimo Finansų ir biudžeto komiteto pirmininkas Kęstutis Glaveckas kartu su šio komiteto pirmininko pavaduotoju, konservatorių partijos vicepirmininku Vitu Matuzu net lankėsi Lietuvos banke, kur susitikimo metu su buvusiu Lietuvos banko vadovu Reinoldijumi Šarkinu, su LB valdybos nariu, kuravusiu komercinių bankų veiklą, Audriumi Misevičiumi ir LB Kredito įstaigų priežiūros departamento direktoriumi Kazimieru Ramonu pokalbyje įspėjo šiuos, jog perduotų AB banko Snoras vadovams informaciją, kad jiems geriau parduoti turimas „Lietuvos ryto“ akcijas, kurias valdė AB banko Snoras grupės antrinė įmonė. Taip pat buvo postrigaujama, kad kažkas su tuo banku Snoras atsitiks, jei jie neparduos tų turimų žiniasklaidos akcijų.

Pagoglinkite straipsnį „Liudininkas iš Lietuvos banko: “Sno

Pagoglinkite straipsnį „Liudininkas iš Lietuvos banko: “Sno portretas
Iš tikrųjų politikams, o ypač prezidentei, labiausiai kliuvo Snoro investicija į „Lietuvos rytą“. Per tuometį Lietuvos banko vadovą Reinoldijų Šarkiną ir kitus banko valdybos narius ne kartą bandyta Snorą „paprotinti“, kad užčiauptų neklystančius išrinktuosius nuolat kritikuojantį dienraštį. Nepavyko. Tad naujoji Lietuvos banko vadovybė su D.Grybauskaitės statytiniu, buvusiu jos prezidentinės rinkiminės kompanijos štabo vadovu V.Vasiliausku priešakyje, ėmėsi kitokios taktikos. Iš anksto parengė veiksmų planą, banką užgrobė, nacionalizavo ir uždarė.

Geralavičius šiandien jau bando sukti "uodegą"

Geralavičius šiandien jau bando sukti "uodegą" portretas
Noriu I.V.Geralavičiaus garsiai paklausti, - kuo gi vadovavosi Lietuvos banko valdybos nariai, priimdami AB bankui Snoras lemtingus sprendimus? Žiūrėjo „į lubas“? O ir išvadą nacionalizuoti Snoro banką Vyriausybei po to surašė irgi „iš lubų“? Tai kur tada Lietuvos banko valdybos narių atsakomybė?! Kyla visiškai logiškas klausimas. Kodėl be Lietuvos banko valdybos pirmininko Vito Vasiliausko, niekur nėra kalbama apie kitų Lietuvos banko valdybos narių: Audriaus Misevičiaus, Raimundo Kuodžio, Dariaus Petrausko, Vaidevučio Ipolito Gerulavičiaus asmeninę atsakomybę? Juk jie pirmieji ir priiminėjo tuos sprendimus be jokio ekonominio pagrindo, be jokių skaičiavimų, sustabdyti AB banko Snoras veiklą, jį “suvalstybinti”, o po to, atėmus bankui licenciją ir dar subankrotinti Snorą?

Aha

Aha portretas
Va sypsosi Kirkilas reklamoje ir sako:dirbame jums:))))cinizmad ir tiek

Paprasta

Paprasta portretas
Kad po 8metu ieskoti kaltu labai jai patrauklu:)))). Viskas seniai sudeliota apskaiciuota isdalinta nuspresta tik klaisimas gal geros valios turekit arba tylekit arba grazinkit nuostuolius. Cia tas pats kaip darytis reklama per kazko bedas. To ja is lietuvio neatimsi o is valdzios tai tikrai.

...

... portretas
ACH, žiauru buvo per TV stebėt kaip tas q'b (it apsišikęs) stovėjo, kai kiti apie 'Snoro' bankrotą kalbėjo... KOKIA jo 'otkatų' dalis?

Apolonija

Apolonija portretas
Faktas,kad privalo visiems Lietuvos žmonėms grąžinti prarastus pinigus.Dėl tuometinės valdžios abejingumo ar tyčinio cinizmo žmonės paprasti prarado paskutines santaupas.O jiems nusispjauti.Rodo ta kumelė sau dantis ir tiek

Faktas

Faktas portretas
Kad zlugo t.y.isvoge banka daugumai aisku kur dabar yr kaltininkai. Pimesti tycini bankrota valdziai neteisinga. Teisinga reikalauti is Lietuvos banko neatlikto darbo ir padengti nuostolius visiems vienodai. Dabar dar tas komisiju kepimas jau betikslis nes viskas ir taip zinoma. Ot savybe turi-kad tik ant ko nors pavaryt sakyciau lengvas darbas toks i uosviene panasus:).

įdomu kaip Kubiliui susiveda ? :)

įdomu kaip Kubiliui susiveda  ? :)  portretas
tyrimas dėl banko priežiūros ir savininkų ? Mano galva , elementari baimė , kad tyrimas gali išaiškinti kaip "dirbo " konservatorių valdžios ministrė ir pats Kubilius :)))))) ______Buvęs premjeras, Seimo Tėvynės sąjungos frakcijos narys A. Kubilius mano, kad dėl šios iniciatyvos daugiausiai interesų turi buvę „Snoro“ ir Ūkio banko savininkai V. Antonovas ir V. Romanovas.______bet šiaip būtų geriausia, kad R. Karbauskis kažkaip susivoktų, kad jau visos tos iniciatyvos darosi juokingos ir galėtų pasitikrinti pats savo sveikatą“, – sako A. Kubilius.

Pakaunietis

Pakaunietis portretas
Jei drąsaus ir veiksmingo žingsnio nebus žengta valstybė garsės tik ;auksinių šaukštų, kruopų, tualetų; ofšorinių terminalų irtt....skandalų šalis.Bet skandalai tai kainuoja milijonus eurų. Todėl ;politikai taip mėgsta murkdytis purvyne, o dar šiemet kiaulės metai.....

FAKTUI , Karbauskis siūlė tyrimą dėl valstybinės priežiūros

FAKTUI , Karbauskis  siūlė tyrimą dėl valstybinės priežiūros portretas
atsakomybės :) 2018-09-07---------- Valdančiųjų Valstiečių ir žaliųjų lyderis R. Karbauskis sako, kad reikia dar vieno tyrimo, kuris atsakytų į klausimą, ar sprendimai dėl „Snoro“ ir Ūkio bankų bankrotų aplinkybių buvo tik ekonominiai ir kieno tai buvo interesas, jei buvo, praneša lr.lt. Pasak Valstiečių žaliųjų lyderio, tokia mintis jam kilo pakalbėjus su savo partijos deleguotu Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininku S. Jakeliūnu. JIS SAKO, KAD NAUJASIS TYRIMAS AIŠKINTUSI LIETUVOS BANKO IR TUOMET DIRBUSIŲ VALSTYBĖS VADOVŲ VEIKSMUS .

kodėl turime išlaikyti būrį bankus prižiūrinčių ?

kodėl turime išlaikyti būrį bankus prižiūrinčių ? portretas
Jau 2009 m. vasario mėnesį pamatėme, kad bankas nevykdo privalomų atsargų normatyvo. Mano ir dar vieno Lietuvos banko valdybos nario (Dariaus Petrausko – red. past.) nuomone, "Snoras" jau buvo nemokus. Viskas praktiškai tapo aišku, kai Bankų priežiūros departamentas pateikė priežiūros ataskaitą. Visa tai buvo de facto. Bet de jure reikėjo, kad Lietuvos banko valdyba priimtų sprendimą. Deja, ji elgėsi neryžtingai....

Faktas

Faktas portretas
Bankas dirbo sau ir pabaiga jo aiski buvo . Bet Neatlikus savo darbo valstybines prieziuros tegu atlygina eiliniu nuostolius o visus saskaitu suvedinejimus lai pasilieka sau pavirkauti ir vaidinti gerucius. Kas mums is tos teisybes sotumo nuo to jokio.oi sukti zalieji bet ir zemiausio lygio uz visus

Manau

Manau portretas
Šimonytė netgi kaltesnė už kubilių.Juk aiškiai sakoma,kad buvo informuoti visi tuometiniai konservatorių vadai,tačiau absoliutiškai nieko nedarė.tai akivaizdu,kad jų tikslas yra griauti Lietuvą.Ir kaip gali konservatoriai siūlyti į Prezidentus asmenį,kuris būdamas finansų ministrų,taip niekšiškai,nusikalstamai pasielgė?Na manau,kad avelės už Šimonytę tikrai nebalsuos.

Pakaunietis

Pakaunietis portretas
Tai kam dabar tos komisijos, ar 2012m Seimo komisijos išvadų ;valstiečiai; nežinojo, neskaitė? Jau 2017m. pradžioje reikėjo tai daryti.A.Kubilius, I. Šimonytė buvo informuoti apie esamą situaciją.Bet... tyla.Iš kart kreiptis į prokuratūrą, ir apkalta .Kam dabar vaidinti ;gelbėtojus; vos ne kankinius, esą juos puola ;konservai;.Dėl pinigų kapšo, galima išklausyti ir tą skandalingą purvo laviną.

Realybė

Realybė portretas
Apie snora valdžia ir purvasklaida skleidžia melą ir prapogandą. Visa tai vadinama: konkurentų pašalinimas ir Skandinavijos bankams išskirtinių žmonių "plėšimo" sąlygų suteikimas. Dabar tai matom, kai beprotiškai kila paslauų kaina. Nėra konkurencijos tarp bankų nes visi priklauso vieniems "šeimininkams". Snorą valdžią sunaikino nes Snoras pigiau kainavo Lietuvos žmonėms, pigesnės paslaugų kainos ir palankesnės sąlygos verslui. Išvada paprasta: Lietuvoje verslo sąlygos pavojingos ir rizikingoa. Įstatymai ir valdžios apetitai nuolat kinta.

jei ne ,,valstieciu ,, partija kuri iskele sy klausima

jei  ne  ,,valstieciu ,, partija  kuri  iskele  sy  klausima portretas
tylu butu ir siandiena ---vien tik tai ,kad,,Snoro,,, tyrimas tesiasi jau 7 metus !!!!!???visa teisesmaukiniu mafija kuria y auksciausius postus susodino butent konservatlyberastiniai variugos-aferiugos ,ir slepia visus galus neyvardija nusikalteliu kurie visiems aiskus ---dar palaukim praeis trys metai ...sueis a lia,,,,,senaties,,,, terminas bus paskelbti nusikalteliai ...bus teismas ,,,,.. bet visi bus paleisti su prisiplestais milijonais ir milijardais y visas keturias puses, nes suejo ,,,,,senaties,,,, terminas........

tai ---,,,sazinei,,, tavo sazine senai plaukais apzele

tai  ---,,,sazinei,,, tavo  sazine  senai  plaukais  apzele  portretas
kaip ir visos aferiugu -variugu konservatkgbesniku lyberastines gaujos....

NA NA

NA  NA portretas
kada ateis agonija tų kurie padarė tyčinį bankrotą Snoro ,,,,,sėkmės,,,,,

Autorius

Autorius portretas
Visiems esantiems ir būsimiems komentatoriams noriu pasakyti, daugelį galbūt nuvildamas, kad visa ši medžiaga buvo pristatyta 2012 m. pradžioje Mazuronio komisijoje, tyrusioje Snoro bankroto aplinkybes. Ji yra vieša nuo jos pristatymo Seimo BFK krizės tyrime. Kodėl tada nebuvo priimti sprendimai, yra ant komisijos narių ir tuomečio Seimo sąžinės.

Ir vėl valdant konservatoriams ?

Ir vėl valdant konservatoriams ? portretas
žmonės dirbę kalba faktais , tik kada Karbauskis siūlė panagrinėti atsakomybes kodėl vyko tokie dalykai , pinigus prarado kiek žinau labai daug įmonių , o tai Lietuvos žmonės , Kubilius seime pasiūlė Karbauskiui pasitikrinti sveikatą . Pirmas seimo ,, daktaras ,, ?

Sazine

Sazine portretas
Druskos pilstymas ant senoliu ir ne tik zaizdu visai be reikalo. Isimkit ta straipsni nes uzsakovus keiksism stipriai. Dabartiniai renkat pliusus deja skestat minusuose kaip ir tie apie kuriuos rasote. Gaila kad mediciniskai sazine nepatikrinama o kai parodo laikas buna jau per velu. Ismeskit ta niekinga rasliava savo labui net tokius patarimus rei duot. Kur jusu viesu rysiu patarejai. Tik neimkot valinsko jos piktas ant Prezidentes priskaldys malku o ziema ja baigiasi...

Tuscios kalbos

Tuscios kalbos portretas
Brendziadezutininkai, konservatos ir ju statytines/iai juk nepakaltinami, tad cia tik tuscios kalbos.

Tai va

Tai va portretas
Jeigu neitu i prezidentus kai kurie tai nieko ir nesuzinotime! Ar cia sazi inga to kalbetojo poziuriu. Laikyti kompromata gal prireiks. Jei ne tai nafik tie pilki zmogeliai. O po to paejo ukio bankas vel ta pacia shema. Aplamai ar pinigai ar is esmes daaaaug niekingu zmoniu yra ant svieto. Gal tik sioje padangeje. Angliska valdzia nerupi jeigu ka nes tai svetima. Visada savi zeidzia skaudziausiai net ir savam rate ar kieme.

Kazys

Kazys portretas
Rinkimai pajudėjo...

Klausimas

Klausimas portretas
Kam dabar kelti bangas kai jau nieko pepaims plikom rankom. Kelis bande bet ir tuo isteisino. Hiernia tie rinkimai niekas cia nepasikeis. Venkit banku nes ju virsenybe visur. Ir visos valdybos valdiskos kartu su jais isvien Nepasitikejimas tai ismokta amziams.

kaunietis

kaunietis portretas
ta visa valstybinio banko valdyba be isimciu reikia pakabinti uz kiausiu ,dabar iesko kaltu po 10 metu tegu atsako kiekvienas asmeniskai ir atiduoda pinigus

Jo

Jo portretas
Labai svarbus yra isaiskinimas ir viesas visiems paskelbimas, kad net pries pusketvirtus metus iki banko griuties Vyrausybe ir Seimas zinojo apie kritine "Snoro" banko bukle, bet nesieme JOKIU priemoniu. Atsakomybe turi tekti sioms istitucijoms. Atsakomybe turi tekti, be jokios abejones, ir tuometiniam premjerui ir fiinansu ministrei, kuriu pavardes cia aiskiai paskelbtos. Ir dar po visko dristama kandidatuoti i Prezidento posta?

Tiesa

Tiesa portretas
Šimonytė nori būti prezidente ,apsivogusi kartu su snoro banku.Kiaulės akimis žiūri į visus ir vienodai ką padarė kiek nuskriaudė žmonių išvaistė jų pinigus.Kai snoras bankrotavo .dirbo finansų ministre,kaip išsisukinėjo iš žurnalustų užduodamų klausimų.Mačiau tą laidą ir gerai pamenu.Vagis .Šimonytė su Kubilu priešaky,dar nori prisivogti matyt per mažai davė snoro bankas.Žmonės atsimerkite rinkimai nebetoli,nebūkite akli vagys siekia valdyti Lietuvą.

Ne kazkam

Ne kazkam portretas
Skirstyti i baltus ir juodus indelius. Ne teisk ir nebusi teisiamas. Gyvenimas teisingas situacijos kartojasi jei ne taip tai kitaip:).

Nessmone

Nessmone portretas
Referendumui del seimo nariu pinigai kaip i bala. Koks skirtumas kiek ten ju sedi ar nesedi. Kaip suprantat i tema pinigus yra kur panaudoti jeigu jau teisingumo metai.

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
Ponai,čia besisnargliuojantys ,,varge indėlininkai'',ne ten ieškote,jūsų baltus ar juodus indėlius grąžinti turi asmeniškai Antonovas,Baranauskas ir tylūs jų pagalbininkai,o ne mokesčių mkėtojai,nesvarbu kokia forma,draudimo,procentais tie mokesčiai mokami.

Pardon

Pardon portretas
Draudimas tai banku inasai.jeigu ismokejo kazkam tai nepavydek ir likusiems nes palukanos ne ka ir skyresi. Jeigu Bosas laimejo teismus del akciju tai cia paprastas apipi.... ar normalu prvalomai imonems laikyti pinigus pagal procentus ka jus i tokia afiora tai ka tas zmogelis nepatikes.

rinkimai artėja

rinkimai artėja portretas
Primena bandymą torpeduoti Šimonytę. Bet ir tegul, nesu didelis jos, kaip, beje, ir kitų kandidatų, gerbėjas. Nes dėmenis sukeitus vietomis suma vis tiek nepasikeičia.

Keiksmas

Keiksmas portretas
Pries rinkimus visos ziurkes islindo o tada kinkos drebejo visuomene informuoti bent uzuominom. Banko paneles pabreztinai aiskino kad tai drausti pinigai kad ir obligacijom uzskaite. Suprantu joms isakyta bet dabar tegu tyli visi stambus zinovai ar gal nesimiega su tokia patirt. Bet ka cia svarstyt gave uz tylejima ir dabar kalbejima tai ko ne baranauskai ar vasiliauskai. Nakum.

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
Paprastutis Staseli.Siūlai pjauti šaką ant kurios sėdime.Tie draudiminiai iš mūsų,mokesčių mokėtojų,kišenės.Siūlai juos atiduoti tiem,kurie patikėję pažadais didelių procentų,ne be vilties daug uždirbti,laisvanoriškai atidavė Baranauskui Antonovui ir Co.Kas tada gali balsuoti už tavo peršamus,jeigu turės mokesčius perduoti kitiem sukčiam,norėjusiems nedirbti,o gauti didelius procentus.

Zaliems

Zaliems portretas
Ne seimunus mazinkit o atstatykit teisybe sioje vietoje. Komisija kalba bet kas is to apgautiems. Per velu pliurpti padarykit nors viena darba arba jus kaip visi nuo 91metu bailiai savanaudziai aferistai. Kaip valstybei didelis nepasitikejimas o tai jai sakes taip sakant.

staselis

staselis portretas
Valdžia, jei nori išsaugoti autoritetą ir siekti nors kokio teisingumo, turi susitvarkyti bent su Snoro obligacijų turėtojais. Tam reikėtų keliolikos ar kelių dešimčių milijonų, bet valdžia nori išlaikyti žmonių įsiutimą valstybės atžvilgiu, keista valdžia, ar ne? Skaitykite straipsnį 2019-ieji turi tapti

Paprasta

Paprasta portretas
Tegu gazina ne kaip draudima juk liko tikrai keli milijonai. Ne visi tuos draudiminius atsieme . Rinkimu balsai tam kas tai padarys. Kitaip niekam. Agituoju visus nukentejusius nebalsuoti. Bankai yra BLOGIS! Ko tada visi tylejo busimi prezidentai?:).

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
Stasį.Kokia tau,man nauda iš to teisigumo?Tas pat kaip turėtum didelį člieną,bet nupjautą nešiotumei kišenėje.

stasys

stasys portretas
Skaitykite 2019-ieji turi tapti teisingumo metais

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
Supratau liaudiškai.Baranauskas su Antonovu ėmė didelius ir mažus indėlius,žinodami,kad patys jų negrąžins,o grąžinti privalės tauta.Dalino draugam,parteicam,švogeriam.Kubilius,Šimonytė ir Šarkinas apie tai žinojo,bet leido tai daryti eilę metų ir tylėjo.Nemanau,kad ši tyla nebuvo apmokama.Panašia schema darbavosi Vakarų banke Kraftas.Tas svetimus pinigus per prievartą brukdavo net banko apsaugininkam.Priešvalstybinė akivaizdi veikla.

Krekas

Krekas portretas
Bet kokiu atveju Simonyte apsikakojo. Aciu kad priminete. Tikrai uz ja nebalsuosiu.

ŽEMAITIS

ŽEMAITIS portretas
Rinkiminė informacija. Reikėjo rašyti 2009 metais. Viešumas ir sąžiningumas tada būtų pagirtinas. Dabar per vėlu, nes abu dalyviai uždirbo iš Baranausko už tylą.

Straipsnis

Straipsnis portretas
Nupirktas, arteja rinkimai, loja ant Simonytes.Tegul pasako, kodel atejo pas Kubiliu ur Simonyte tik tuomet, "kai bankas buvo praktiskai nemokus"? Kur buvo iki to?gal taip pat pelnesi is dudeliu palukanu prie Butkeviciaus vyriausybes, kuri ir istume i krize be jokiu atsargu? O Kubiliui su Simonyte teko spresti ir gelbeti. Valiutos fondo salygos butu uvusios daug ziauresnes, paklauskit paprastu latviu, kaip jie tada gyveno ir tebegyvena. Bjauru skaityti tokius uzsakomuosius straipsnius KD, visada maniau, kad jus ne geltoni.klydau, tokiw patys, kaip L Rytas purviniai.

Pranas Pričkus

Pranas Pričkus portretas
O už banko išsidalijimo-užgrobimo,Kuperio samdymo, neteks iš mūsiškių niekam atsakyt?

Galerijos

Daugiau straipsnių