Skandinavijos investuotojai atgauna susidomėjimą Baltijos šalimis

Baltijos šalyse investuojančių akcijų fondų valdytojai prabyla apie vėl atgimstanti skandinavų norą investuoti šiame regione. Augančią šių fondų turto apimtį patvirtina ir statistika, vis dėlto patys investicijų valdytojai prisipažįsta, kad investicijas riboja nepakankamas akcijų likvidumas Baltijos biržose.

„Ratas apsisuko ir Skandinavijos investuotojai vėl plūsta į Baltijos šalių akcijų rinką. Tik šį kartą čia juda ne spekuliaciniai pinigai, kaip kad buvo 2010 metais, o pinigai tų žmonių, kurie tiki prasidėjusiu tvariu augimu. Skandinavų investuojamų lėšų suma bent jau į mūsų valdomą fondą sparčiai didėja, o patys investuotojai aiškina, kad jiems įspūdį daro vienas sparčiausių Europos Sąjungoje Baltijos šalių ekonomikos ir eksporto augimas“, - „Verslo žinioms“ sakė investicijų valdymo įmonės „Finasta Asset Management“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Tomas Krakauskas

Keturi pagrindiniai Baltijos šalyse investuojantys akcijų fondai - „East Capital Balde fund“, „Danske invest Baltic equity“, „Finasta Baltic fund“ ir „OMX Baltic ben-chmark“ šiemet pirmąjį pusmetį uždirbo vidutinę 10,4 proc. grąžą, o bendra jų aktyvų vertė nuo sausio iki gegužės pabaigos ūgtelėjo 5,1 mln. eurų (17,7 mln. litų), iki 113,6 mln. eurų (392,2 mln. litų).

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių