Seimas priėmė urėdijų reformos pataisas

Seimas antradienį priėmė urėdijų reformos tobulinimo pataisas.

„Už“ balsavo 54 parlamentarai, susilaikė 10 Seimo narių.

Atsižvelgiant į Konstitucinio Teismo išaiškinimą ir faktinę situaciją, įstatymo projekte ir susijusių įstatymų projektuose formuluotę „miškų urėdija (urėdijos)“ siūloma keisti į „miškų urėdija“.

Konstitucinis Teismas konstatavo, kad Miškų įstatymo pakeitimo įstatymo įtvirtinta formuluotė „miškų urėdija (urėdijos)“ reiškia, jog pagal Miškų įstatymą Lietuvoje gali veikti viena arba kelios miškų urėdijos – pagal Valstybės ir savivaldybės įmonių įstatymą įsteigtos valstybės įmonės, patikėjimo teise valdančios, naudojančios valstybinius miškus ir jais disponuojančios įstatymų nustatyta tvarka, taip pat vykdančios juose kompleksinę miškų ūkio veiklą ir kitą įmonės įstatuose numatytą veiklą.

Kaip teigiama įstatymo projekto aiškinamajame rašte, pagal šį teisinį reguliavimą Vyriausybė turi plačią diskreciją nuspręsti, kiek miškų urėdijų steigti Lietuvoje. Iš Miškų įstatyme įtvirtintos formuluotės „miškų urėdija (urėdijos)“ taip pat neaišku, kiek miškų urėdijų pagal Miškų įstatymą gali veikti Lietuvoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių