Seimas – už papildomą jaunų šeimų skatinimą regionuose

Seimas linkęs pritarti, kad nuo liepos dar palengvėtų  sąlygos jaunoms šeimoms įsigyti būstą regionuose. Joms siūloma ne tik valstybės, bet ir savivaldos bei verslo parama.

Seimas antradienį po svarstymo pritarė „valstiečių“ Vidos Ačienės ir Juozo Varžgalio parengtoms Finansinės paskatos pirmąjį būstą įsigyjančioms jaunoms šeimoms įstatymo pataisoms. Seimas dėl jų galutinai apsispręs vėliau. 

Pakeitimų iniciatoriai siūlo, kad finansinė paskata pirmąjį būstą įsigyjančias jaunas šeimas galėtų paremti ir savivaldybės bei pelno siekiančios įmonės. Bendra tokios pagalbos dalis negalėtų viršyti 50 proc. būsto vertės. Konkrečias paramos taisykles nustatytų savivaldybės ir verslas.   

Jeigu Seimas tokią pataisą priimtų, jaunos šeimos galėtų tikėtis sulaukti dar 20-35 proc. būsto vertės siekiančios paramos.

Dabar vaikų neturinčioms šeimoms numatyta 15 proc. valstybės parama, vieną vaiką auginančioms – 20 proc., du vaikus – 25 proc., auginančioms tris ir daugiau vaikų – 30 proc. būsto kredito sumos subsidija.    

Paskolos suma, pagal kurią apskaičiuojama subsidija, dabar negali būti didesnė kaip 87 tūkst. eurų.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos duomenimis, valstybės paskatą pirmam būstui regionuose įsigyti 2018 metais gavo 116 jaunų šeimų, o šių metų pirmąjį ketvirtį – dar 246 šeimos. Pernai tam buvo numatyta 4 mln. eurų, o šiemet – 10 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių