Seimas svarstys, ar taikyti didesnes PVM lengvatas viešbučiams, turizmui

Tik po trijų balsavimų Seimas antradienį nutarė vis tik svarstyti pataisas, kuriomis siūlomos dar didesnės pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatos viešbučiams ir turizmui.

Šio klausimo svarstymą išbraukti iš darbotvarkės siūlė „valstietis“ Valius Ąžuolas. 

„Šiuo metu ta lengvata yra galiojanti turizmo sektoriuje iki 2022 metų pabaigos. Prasmė vieneriais metais pailginti. Tikrai nežinome kas bus po metų ar po dvejų metų, gal visai kitokių sprendimų reikės“, – teigė jis.

Už išbraukimą balsavo 55 Seimo nariai, prieš 25, o susilaikė 32 parlamentarai. Klausimas liko posėdžio darbotvarkėje ir bus svarstomas po pietų.   

Siūloma nuo kitų metų sausio PVM tarifą  viešbučiams sumažinti dar keturiais punktais – iki 5 proc. bei pratęsti jo galiojimą iki 2023 metų, o 9 proc. tarifą pradėti taikyti turizmo paslaugoms.  

Tokias pataisas siūlantis socialdemokratas Bronius Bradauskas sako, kad jų priėmimas turės teigiamą įtaką verslo sąlygoms ir plėtrai, kadangi veiks kaip turizmo ir su juo susijusi viešbučių verslo atsigavimą po ekonominės krizės spartinanti priemonė.

„Nors šios PVM lengvatos turėtų minimalų poveikį karantino metu, jos padėtų išgyventi krizės padarinius patiriančioms įmonėms“, – pataisų aiškinamajame rašte nurodė B. Bradauskas.  

Dabar įstatymas numato, kad  lengvatinis 9 proc. PVM tarifas taikomas tik už teikiamas apgyvendinimo paslaugas. Jis numatytas iki 2022 metų pabaigos.

Turizmo paslaugoms taikomas standartinis 21 proc. PVM tarifas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių