S. Gentvilas: pinigai už automobilių taršos mokestį atiteks viešojo transporto finansavimui

Grįžti į straipsnį

Anonimas

Anonimas portretas
Dar ilgai sitie kirstukai tyciosis is zmoniu?Sneka,kad nori apmokestinti senus ir tarsius automobilius,bet nuo 2026m.skaiciuos ''tarsos''mokesti net naujom ir draugiskom aplinkai mazalitrazkem :).Pvz.toyota prius,2021m.laidos 1,8l.(92kw) = 105g/km co2,toyota yaris (gatves spuogas)2021m.laidos,1,5l. =124g/km.co2,opel astra 2021m.1,4l =114g/km.co2.Apie naujuosius dyzelius aplamai nera ka kalbeti del tarsos,jos maziau tarsios pagal visus parametrus nei benzinines.Tada ir 0.0. emisija galima apmokestinti nes is po ratu dulkes kyla (kietosios daleles) kurios labai pavojingos sveikatai. :)

Aha

Aha portretas
Išverčiu į žmonišką kalbą - pinigai bus nuvaryti viešojo transporto UABams kurie dabar dėl pandemijos patiria nemažus nuostolius. O ir anksčiau vis kėlė ir kėlė bilietų kainas...Šitas žiurkėnas ministro poste dirba tik verslui tai iliuzijų apie siekius žmonių gerovei reikia užmiršt. Tik skalpuos eilinius ir daugiau nieko nesitikėkit

Kažin

Kažin portretas
kaip galima būti ministru nesuvokiant, kad auto keliama tarša priklauso ne tik nuo "130 g", bet daugiau nuo ridos kai tie gramai bus skleidžiami, todėl šį mokestį reikia vadinti taršos GALIMYBĖS(dabar madingu žodžiu) mokesčiu....

Romas

Romas portretas
Klausimas ministrui: kiek automobilių turi AAM ir kiek iš jų netaršūs? Kai tai įvertinsi, gal nustosi svaigti tokiomis nesąmonėmis.

WC

WC portretas
Net ne juokinga. Visus pinigus isvagia VALDZIZMOGIAI...

jis

jis portretas
tai tegul Gentvilas pakomentuoja, kaip nustatė kurie automobiliai taršiausi? Su malonumu pasiklausyčiau argumentų pagrįstų realiais tyrimais, o ne VBP.

Sūduvis

Sūduvis portretas
Jei jau taip norima apmokestinti automobilius tai reikia apmokestinti nuo RIDOS, nes tik važiuodamas ir degindamas kurą teršia orą o ne stovėdamas garaže, kur logika jei su tokiu pačiu varikliu vienodai mokės tas kuris per metus pravažiuoja 5000 km ir tas kuris50000 km? Gal galėtų gerb. ministras pasidomėti kodėl lietuvoje barbariškai kertami miškai ir išvežama apvali mediena, o juk miškai yra oro taršą sugiariantys ojektai ir juos reikia saugoti o ne barbariškai naikinti.

DTI

DTI portretas
Nu ka ir bekalbėti apie gentviuka baiksis kadencija ir galės važiuoti su viešuoju transportu i visas keturias puses

Geriau \\\\\.../////

Geriau  \\\\\...///// portretas
plaukus atsiaugintum,plikiau.

vargsas

vargsas portretas
pinigai nuses biznieriu kisenese kaip visada jie niekada nera panaudojami ten kur reikia jie turi savo kisenes

taip

taip portretas
Jei pinigai eis visuomeniniam transportui gal laikas butu ta transporta padaryti nemokama kaip dauguma kitose europos salyse.

Adomas

Adomas portretas
Tai ponas gal pirma išvystik tinklą visuomeninio transporto, o tada dusink mokesciais. Man iki savivaldybės centro nėra galimybės atvažiuoti autobusu, ir net dviračiu ( nėra tako). Susirinko lunatikai ir pasakas seka.

Galerijos

Daugiau straipsnių