Pirkti alaus – į Latviją

Perkant didesnį kiekį, Prancūzijoje galima rasti ir tokio alaus, kurio pusės litro talpa atsieis 0,5 euro.

Be to, šioje šalyje taip pat nereikia mokėti 0,1 euro užstato už tarą.

Pardavimas sumažėjo 14 proc.

Akcizai alkoholiui ir tabako gaminiams Lietuvoje padidėjo nuo kovo 1 d. Labiausiai jie išsaugo alui ir vynui – iki 112 proc., o etilo alkoholiui – apie 23 proc.

Lietuvos aludarių gildijos prezidentas Saulius Galadauskas pažymėjo, kad Valstybinės mokesčių inspekcijos duomenimis, kurie yra tikslūs, alaus pardavimas per septynis šių metų mėnesius – nuo sausio iki rugpjūčio – sumažėjo 14 proc.

"Toks didelis akcizo padidėjimas negalėjo neturėti įtakos pardavimams. Klausimas, kiek realiai sumažėjo alaus suvartojimas šalyje, kai dalis šio gėrimo perkama Latvijoje, kita – Lenkijoje. Girdėjau, kad atliekamas tyrimas, kurio metu tai bus atskleista", – komentavo prezidentas.

Išgeria daugiau nei anksčiau?

S.Galadauskas atkreipė dėmesį, kad vartotojai paprastai lygina pigiausio alaus kainą Latvijoje ar Lenkijoje su brangiausio Lietuvoje.

"Nežinia, kodėl taip yra. Jei žmonės palygintų pigiausio ir brangiausio alaus kainas Lietuvoje, taip pat pamatytų, kad yra skirtumas", – patikino prezidentas.

S.Galadausko teigimu, dėl tariamo žymaus kainų skirtumo tarp alaus kainų Lietuvoje ir Latvijoje ar Lenkijoje svečiose šalyse žmonės prisiperka daugiau alaus nei anksčiau.

Kadangi nusiperka daug, daugiau ir išgeria.

"Kadangi nusiperka daug, daugiau ir išgeria. Klausimas, kiek sumažėjo tikrasis alaus vartojimas ir kiek valstybė netenka lėšų. Pasirinktos priemonės girtavimui šalyje mažinti yra neadekvačios ir prasilenkia su sveiku protu", – teigė gildijos vadovas.

S.Galadauskas pažymėjo, kad Lietuvoje alkoholis yra vienas brangiausių Europoje, įvertinus pastarojo kainą ir žmonių gaunamas pajamas. Tai parodė atliktas tyrimas.

Tyrimais taip pat nustatyta, kad alkoholiniai gėrimai, taigi ir alus, kenkia sveikatai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dieduks

dieduks portretas
teks Beri kinkyt vaziuosiu ir as alucio,orai atsilo Beris neperkais ,kelione gi neartima.

:)

:) portretas
Kiek tų atsargų reikia, kad būtina važiuoti į Latviją? Man ne nuostolis ir LT nusipirkti, kai išgeriu max 6 skardines per mėnesį. Dėl kokių kiekių jūs varot užsienin?:) nekalbu apie maistą, o alkoholį

VEIKLS

VEIKLS portretas
PIRKIT ALU "ALDARIS" BUSITE KAIP BALDERIS.
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių