Parama mažoms ir vidutinėms įmonėms: subsidijos turėtų būti paruoštos nuo kitų metų pradžios

Laikinoji ekonomikos ir inovacijų viceministrė Jekaterina Rojaka sako, kad subsidijos smulkioms ir vidutinėms įmonėms išmokėjimui turėtų būti paruoštos nuo kitų metų pradžios.

„Keipimasis į Europos Komisiją turėtų būti pateiktas gruodį, aprašą turėsime skelbti šią savaitę aptarimui, subsidijos turėtų būti paruoštos išmokėjimui nuo kitų metų pradžios“, – spaudos konferencijoje sakė J. Rojaka.

Ji priminė, kad praėjusią savaitę Vyriausybė priėmė nutarimą, leidžiantį paramą verslui teikti, jei pareiškėjo apyvarta kovo-spalio mėnesiais sumažėjo 30 proc. ir daugiau. Taip pat sutarta dėl galimos finansavimo sumos – iki 150 mln. eurų.

„Priemonės tikslas yra padėti labai mažoms, mažoms ir vidutinėms įmonėms įveikti pandemijos pasekmes ir išsaugoti įmonės likvidumą. Tinkamų pareiškėjų skaičius gali siekti iki 64 tūkst. Tinkami pareiškėjai yra mažosios ir vidutinės įmonės, kurių ūkinės veiklos vidutinė vieno mėnesio apyvarta sumažėjo 30 proc. ir daugiau“, – sakė J. Rojaka.

Jos teigimu, subsidija taip pat galės pasinaudoti įmonės, kurias pradėjo veikti iki šių metų kovo 16 dienos, pirmojo karantino paskelbimo, ir jei yra įtrauktos į ribojamų dėl karantino paskelbimo veiklų sąrašą.

„Pagrindinis subsidijos tikslas yra skatinti apyvartines lėšas, procentas būtų skaičiuojamas nuo sumokėto gyventojų pajamų mokesčio 2019 metais. Buvo sutarta Ministrų Kabinete, kad šis procentas gali siekti iki 25 proc.“, – sakė J. Rojaka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių