Naujasis bankų asociacijos vadovas: kita krizė gali būti geopolitinė

  • Teksto dydis:

Naujasis Lietuvos bankų asociacijos vadovas Mantas Zalatorius sako, jog kita krizė gali būti ne finansinė, o geopolitinė, tačiau bet kokiam nuosmukiui šalies ekonomika ir bankai yra geriau pasiruošę nei buvo per 2008 metų pasaulinę finansų krizę, rašo delfi.lt.

„Niekas nežino nei kada, nei koks bus kitas nuosmukis. Niekas nežino, kas jį iššauks. Tačiau priešingai nei 2008 metų pradžioje, Lietuvos ekonomika dabar yra daug geriau pasiruošusi tokiam išoriniam smūgiui. (...) Jei krizė įvyks, jos kilmė gali būti visiškai kitokia. Tai gali būti geopolitinė krizė“, - interviu naujienų portalui teigė M.Zalatorius.

Anot jo, ne tik šalies ekonomika yra geriau pasiruošusi galimam nuosmukiui, bet ir Lietuvoje veikiantys bankai.

Tikisi vienodo požiūrio

Lietuvos bankų asociacija (LBA) norėtų, jog Lietuvos bankas visiems rinkos žaidėjams taikytų vienodas taisykles ir nebūtų išskirtinai palankus finansinių technologijų įmonėms.

„Mano galva, visiems rinkos dalyviams – tiek ir „fintechams“ – atsakomybės privalo būti vienodos. Tai – vartotojų duomenų apsauga, pinigų plovimo ir sukčiavimo prevencijos, elementarios veikimo etikos lygis. Šių vienodų sąlygų užtikrinimas yra reguliatoriaus pareiga. Bet kokia prielaida incidentui atsitikti gali menkinti pasitikėjimą visu finansų sektoriumi. (...) Palankumas „fintechams“ nėra skeptiškas reiškinys iš mūsų pusės. Vienintelis dalykas, ko prašome, yra vienodų taisyklių visiems dalyviams taikymas“, - interviu naujienų portalui teigė naujasis LBA vadovas M. Zalatorius.

Pastaruoju metu Lietuvos bankas aktyviai stengiasi į Lietuvą pritraukti kuo daugiau inovatyvius finansinius produktus ir verslo sprendimus kuriančias įmones.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių