Mamų mugėse – technologinė pažanga

Į pirmąsias šių metų Mamų muges atkeliauja naujovės. Jau rytoj Kaune, o po savaitės Vilniuje už prekes bus galima sumokėti ir mobiliąja pinigine „Paysera“. 

„Mamų mugės kasmet sulaukia vis daugiau dalyvių, prie kasų rikiuojasi eilės. Norisi, kad už prekes būtų galima atsiskaityti greičiau ir paprasčiau“, – sako Mamų mugės sumanytoja Jurga Barbora Jauniškienė.

Mokėjimo sprendimą Mamų mugei pasiūlė pirmoji Lietuvoje elektroninių pinigų įstaiga „EVP International“, administruojanti tarptautinę mokėjimų platformą Mokėjimai.lt (Paysera).

Dabar Mamų mugėje bus atskira kasa, kurioje galima sumokėti turint telefone mobiliąją piniginę „Paysera“. Tai – visiškai nemokama programa, kurią galima atsisiųsti į mobiliuosius telefonus su iOS ir „Android“ operacinėmis sistemomis. Ateinančią savaitę pasirodys ir „Windows Mobile“ versija.

Atsiskaitymo būdas pagrįstas mobiliojo įrenginio generuojamu mokėjimo kodu – technologija, kuri Vakaruose dar įgyvendinama, bet Lietuvoje jau veikia beveik metus.

Pirkėja su išsirinktomis prekėmis prieina prie kasos, kur nuskenuojama jų kaina. Tuomet pirkėja savo įjungta „Paysera“ programėle nuskenuoja planšetėje sugeneruotą kodą arba duoda pardavėjai nuskenuoti savo mokėtojo kodą, ir apmokėjimas įvyksta akimirksniu. Pirkėja sumoka ne per mobiliojo ryšio operatorius, bet iš savo Mokėjimai.lt (Paysera) sąskaitos.

„Ši sistema jau patikrinta ir puikiai veikia daugelyje Vilniaus taksi automobilių. Sumokėti labai paprasta, pinigai į pardavėjo sąskaitą įkrinta akimirksniu“, – sako „EVP International“ produktų plėtros vadovas Justas Noreika.

Pasak jo, ši sistema patogi ne tik pirkėjams, bet ir pardavėjams. Ypač kai prekybos taškai yra nenuolatiniai. Tereikia turėti išmanųjį telefoną arba planšetę su įdiegta nemokama „Paysera Retailers“ programa. Ši programa yra susieta su vartotojo sąskaita.

„Kiekvienas „Android“ įrenginys gali būti kasos aparatas. Visos tranzakcijos fiksuojamos Mokėjimai.lt (Paysera) sistemoje, sąskaitos išrašus galima gauti bet kada, prisijungus prie šios sistemos. Gautais pinigais galima disponuoti iškart“, – sako J.Noreika.

Mamų mugės renginiai šįmet startuoja Kaune. Pirmoji pavasario-vasaros sezono mugė vyks balandžio 3-5 dienomis pramogų ir laisvalaikio centre „Mega“. Balandžio 11-13 dienomis Mamų mugė vyks Vilniuje, prekybos centre Zamenhofo g. 3. ( šalia PC „BIG“)

Mamų mugė yra didžiausia vaikų ir nėščiųjų prekių mugė Lietuvoje, vienijanti 20 tūkst. šeimų. Jos tikslas ugdyti atsakingą vartojimą, savanorystę, remti šeimas auginančias vaikus.

„Paysera“ yra mobilioji piniginė, susieta su vartotojo sąskaita. Ja galima akimirksniu pervesti pinigus kitam žmogui žinant tik jo telefoną arba el. pašto adresą, sumokėti restorane ar degalinėje, atsiskaityti taksi.

Mokėjimai.lt yra el. pinigų platforma, leidžianti keliasdešimt kartų pigiau nei banke pervesti pinigus į užsienį, o Lietuvoje pervesti pinigus į bet kurio banko sąskaitą be išeiginių. Naudojantis šia sistema taip pat galima nemokamai atsiskaityti su šimtais komunalinių paslaugų teikėjų, VMI ir "Sodra".


Šiame straipsnyje: PayseramotinystėMamų mugė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių