Lietuva ir JAV stiprina bendradarbiavimą prekybos srityje

  • Teksto dydis:

Lietuva su JAV eksporto kreditų agentūra Eksporto ir importo banku (EXIM) pasirašė bendradarbiavimo memorandumą, kuriuo siekiama stiprinti abiejų šalių ekonominį bendradarbiavimą prekių ir paslaugų prekybos srityje, praneša Ekonomikos ir inovacijų ministerija.

„Šis susitarimas atveria duris tiekimo grandinių diversifikavimui ir palankesnėms sąlygoms Lietuvai įsigyti JAV kilmės ar gamybos prekių ir paslaugų“, – pranešime sako ekonomikos ir inovacijų viceministrė Jovita Neliupšienė.

Pasak ministerijos, bendradarbiavimas su EXIM banku (angl. „Export-Import Bank of the United States“) suteiks galimybę verslui, eksportuojančiam JAV kilmės arba gamybos prekes ir paslaugas, pasinaudoti banko teikiamomis vidutinės ir ilgalaikės trukmės garantijomis ar paskolomis, kurių suma gali siekti iki 600 mln. JAV dolerių.

Vašingtone viešinti ir susitarimą pasirašiusi J. Neliupšienė JAV lankosi kartu su užsienio reikalų ministru Gabrieliumi Landsbergiu.

Plečiame ekonominius ryšius su strateginiais partneriais ir ieškome įvairių naujų alternatyvų Lietuvos verslui.

G. Landsbergio teigimu, šis susitarimas suteiks papildomus instrumentus Lietuvos įmonėms, vykdančioms ekonomines veiklas su partneriais JAV, ypač sprendžiant apyvartinių lėšų trūkumo klausimus per suteiktas banko garantijas, ar vystant bendrus projektus per tiesiogines paskolas.

„Plečiame ekonominius ryšius su strateginiais partneriais ir ieškome įvairių naujų alternatyvų Lietuvos verslui, patiriančiam prieš Lietuvą nukreiptą ne rinkos ekonomikos šalių ekonominį spaudimą“, − Užsienio reikalų ministerijos pranešime sakė G. Landsbergis.

Vizito metu aptariamos galimybės plėsti ir gilinti abipusiškai naudingus ekonominius ryšius, ypač atveriant JAV rinką lietuviškoms prekėms ir vystant bendrus investicinius projektus lazerių, puslaidininkių, biotechnologijų, atsinaujinančiosios energijos sektoriuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių