Lietuva ir 26 šalys sutarė toliau remti Ukrainos kelių ir geležinkelių atstatymą

  • Teksto dydis:

Lietuva, Lenkija, Jungtinė Karalystė, Švedija, Čekija ir kitos valstybės sutarė ir toliau remti Ukrainos transporto infrastruktūros atstatymą. 27 šalių transporto ministrai penktadienį Lenkijos Žešuvo mieste  priėmė bendrą tai numatantį pareiškimą.

Jame išsakomas palaikymas ir parama Ukrainai, užtikrinant Europos transporto koridorių plėtrą ir „solidarumo koridorių“ veikimą. Šalys sutaria ir toliau telkti pastangas remdamos Ukrainos vystymąsi bei transporto infrastruktūros atstatymą, pranešė Susisiekimo ministerija

„Transeuropinio transporto tinklo peržiūra ir atnaujinimas suteikia galimybę plėtoti papildomas transporto jungtis šiaurės–pietų kryptimi nuo Baltijos iki pat Juodosios ir Egėjo jūrų. Tik glaudžiai bendradarbiaudami galime padėti Ukrainai, taip pat sėkmingai plėtoti svarbiausius infrastruktūros projektus“, – pranešime sakė Tarptautinio transporto forumo (ITF) ir Lenkijos infrastruktūros ministerijos surengtame susitikime dalyvaujantis M. Skuodis.

„Rail Baltica“, „Via Baltica“, „Via Carpatia“ ne tik turės didžiulę įtaką Lietuvai, bet iš esmės pakeis susisiekimą visame regione, atvers naujų krovinių gabenimo galimybių su Ukraina“, – kalbėjo jis.

Tikimasi, kad ITF parengs analizę, kurios pagrindu būtų galima pasiruošti konkretiems Ukrainos atstatymo darbams.

Lietuva, Lenkija, JK, JAV ir kitos valstybės taip pat paragino ITF šalis skatinti svarbiausios transporto infrastruktūros plėtrą Vidurio ir Rytų Europoje, stiprinti jų susisiekimo sistemos ir tiekimo grandinių atsparumą.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeatstatymaslėšoskeliaigeležinkeliaiLietuva

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių