Griežtesnė patikra Baltarusijos pasienyje brangina vežėjų paslaugas

Grįžti į straipsnį

sena qrva

sena qrva portretas
Tai kokios problemos? Juk taip padedat spręst baltarusijos krizę. Dėkokit Nausėdai ir Linkevičiui, kam čia verkt per kaunadienę.

Rapolas

Rapolas portretas
Brangsta vežėjų paslaugos. Bloga situacija Baltarusijos pasienyje. Bet kai situacija pasikeis į gerąją pusę, kainos tikrai nepakris. Tokie jau mūsų vežėjai...

Kęstas

Kęstas portretas
Blogai Lietuvai. O Europos Sąjunga aptaria ir ruošiasi keisti minimalią mėnesinę algą. "Pasak ekspertų, minimali mėnesinės alga yra adekvati ir leidžia išvengti skurdo, kai siekia 60 proc. atlyginimų medianos (atlyginimų sąrašo, sudaryto pagal dydį, vidury esančio atlyginimo). Ekspertai primena ir kitą kriterijų – skaičiuoti minimalią mėnesinę algą pagal vidutinį atlyginimą, t.y. minimumas turėtų būti 50 proc. nuo vidutinio darbo užmokesčio. Verslininkų gobšumo ruporo, Lietuvos laisvosios rinkos instituto, analitikas Lukas Stravinskas pasisako už keistą 40 proc. nuo vidutinio darbo užmokesčio kriterijų ir tuomet minimali mėnesinė alga Lietuvoje būtų 552,4 euro." Penktadaliu mažesnė, negu pasaulinėje praktikoje rekomenduojama, minimali mėnesinė alga nėra adekvati ir neleidžia išvengti skurdo. Kam to reikia Lietuvos verslininkams? Kad ir toliau dempinguoti jų kainas Europos rinkose. (Toliau - guglinti žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.)

Galerijos

Daugiau straipsnių