FNTT vadovas: V. Romanovas gali tapti įtariamuoju Ūkio banko byloje

Buvęs Ūkio banko savininkas Vladimiras Romanovas gali tapti įtariamuoju atliekant ikiteisminį tyrimą dėl didelio banko turto iššvaistymo, sako Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) vadovas Kęstutis Jucevičius.

„Visko gali būti - jis buvo vienas pagrindinių akcininkų. “Snoro„ byloje įtarimai banko akcininkams juk pareikšti“, - interviu „Lietuvos rytui“ sakė pareigūnas.

Anot jo, dar praėjo nedaug laiko nuo tyrimo pradžios, kad būtų galima įvardyti galbūt kaltus asmenis, pateikti jiems įtarimus.

„Už banko veiklą taip pat atsakingi valdybos ir tarybos nariai“, - teigė FNTT direktorius.

Jis prognozavo, kad šis ikiteisminis tyrimas užtruks.

„Procesas tikrai nebus trumpas, tai juk ne kokia paprasta uždaroji akcinė bendrovė, o bankas. Reikėtų įvertinti ir tai, kad teks kreiptis į ne vieną užsienio valstybę su teisinės pagalbos prašymais. Kaip parodė banko “Snoras„ tyrimas, atsakymai tokiais atvejais gaunami tikrai negreitai“, - kalbėjo K. Jucevičius.

Vasarį Generalinė prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo didelės vertės turto iššvaistymo Ūkio banke. Ikiteisminis tyrimas pradėtas įvertinus Lietuvos banko pateiktą informaciją apie inspektavimo metu nustatytus 2005-2012 metais sudarytus įtartinus sandorius.

Ūkio banko banko veikla sustabdyta šių metų vasario 12 dieną, 18 dieną jis pripažintas nemokiu ir visam laikui atšaukta jo licencija. Vėliau „geroji“ banko turto dalis perduota Šiaulių bankui, o „blogajai“ netrukus turėtų būti paskelbtas bankrotas. V. Romanovas valdė 65 proc. Ūkio banko akcijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių