Finansų valdymo ekspertas: gerovės valstybė ne dalina, o leidžia užsidirbti

Grįžti į straipsnį

uz

uz portretas
el.

Mindaugas

Mindaugas portretas
Prieš 15 metų per paskaitas pasakė, kad pas mane kurse bus bent keli milijonieriai. Dabar jau skaičiuoju, kad apie 20% jo studentų buvusių su manim kurse yra milijonieriai. Jeigu Lietuva sektų jo mokymu ir filosofinėmis idėjomis, taip pat taptų turtingesne ir bent jau finansine prasme .- gerovės valstybe.

komunisto

komunisto portretas
sapaliones

Kęstas

Kęstas portretas
Gerai, kad paskutinį kartą apie jį išgirdom.Užsidirbti leidžia ne valstybė, o normalūs darbdaviai. Tokių Lietuvoje būti negali. Iš komunistų išsivystė tik vergvaldžiai. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

Vidas

Vidas portretas
Zmogus turi ka pasakyti,gaila, kad nematomas.Pirma karta isgirdom,kad toks yra.

Mario

Mario portretas
Tikrai geras straipsnis, tačiau pasigendu išsivysčiusių šalių lyginimo - apie Ameriką pakalbėjo, o apie Skandinaviją?! Gal nesiorientuokime į šalį pastatytą ant vergų kančių? Gal mes kitaip, kaip per perskirstymą nesugebame?! Komunizmo ir socializmo tikrai nenoriu - buvau, bet reguliavimo ir, kaip galima teisingesnio perskirstymo, tikrai pasigendu. O nekilnojamojo turto apmokestinimo (visuotino) idėjos kritika nesuprantama - jei numirė visi giminės ir liurbis/ė paveldėjo, tai argi turime žiūrėti į miesto centre griūvančią skylę?!

Anonimas

Anonimas portretas
tai TIE dalintojai toliau GEDIMINO pr NEMATO !!!!!!!!!!!!!

penktadienis

penktadienis portretas
jo nlūpomis tiesa kalba.

jeigu

jeigu portretas
kaip rodo statistika pašalpinių skaičius did4ėa reiškia ne gerov4s valstybė kurioiama, o pašalpinių kai vieni dirba, o kiti sėdi laukia kol uždirbs dėl įvairiausių priežasčių kaip : neapsimoka dirbti, tokiu atvejų didinami mokesčiai dar dirbantiesiems , ir kas įdomiausia vietojo to kad užraukti pašalpinių augimą tai skatinama,- nutraukiami iš mažesnių miestelių kaimų autobusai, tai mokėti pašalpas apsimoka? mokamos išmokos už šildymą vietoji to kad sutvarkyti šildymo sistemas pagal ES direktyvas sumontavus šilumos skaitiklius, kad įvertinti ralius sąnaudas , o nemokėti šilumos tinklams kas met tiesiai po daugiau ne 100 mln., maisto bankai dar viena utopija kurie tiekia tokį maistą, o kur DARBO bankai?, kur valstybės kontroles įvadinti 700 mln „dingstančių“ Eurų, kuriuos reikia suvaldyti? Visas tai vergoves valstybe, tik užtikrinti tupinčių prie lovio gerovę

kaunietis

kaunietis portretas
labai teisingos mintys. Atimti ir padalinti jau seniai girdėta

Kęstas

Kęstas portretas
Pamenate, kaip 2008 metų krizės metu premjeras Kubilius sumažino mūsų badaujantiems ir neturintiems kur dingti pensininkams jų pensijas? Tai buvo tipiškas Lietuvos tariamo elito (o realiai užsienio bankų ir kitų korporacijų, užgrobusių Lietuvos turtus) elgesys. Jiems spjauti į mus, Lietuvos žmones. Jiems svarbus tik jų pačių gerbūvis. Ką daryti? Jau rašiau, ką daro mūsų kaimynai lenkai. Šiandien pasižiūrėkime, ką daro kiti mūsų kaimynai - vengrai. 2014 m. Orbanas paskelbė, kad Vengrija atsisveikina su tokiu XXI amžiaus pradžios liberalizmu, kuris taip įspūdingai bankrutavo 2008 metų krizės metu. Vietoj to, jis pareiškė apie norą sukurti neliberalinę visuomenę, pagrįstą bendruomeniškumu, krikščionybe ir solidarumu. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

Pilietiškas

Pilietiškas  portretas
Pritariu ekonomistui ( bet ir naujasis prezidentas ekinomistas už kurį nebalsavau)- gerovės valstybės nebus tol, kol didės bedarbių pašalpos, darbo birža tinginiaus kabinete ir neanalizuos praktiniame gyvenime bedarbio padėtį ir jo atsitadimo priežastis, auditoriai neatliks visų valdžios institucijų finansinį ir žmogiškűjų išteklių auditą ir t.t. Didinti mokesčius kiekvienas durnius gali- pagrįsti jį kol kas negali niekas pas mus. Nausėda- lozunginis, taip pat. Baisu - tapsime visi vienodai vargšai

šis n u p e n ė t a s "dėdė" NESUVOKIA,

šis n u p e n ė t a s  "dėdė"  NESUVOKIA, portretas
kad konservatsocdemų CHUNTA, kuriai priklauso ir šis"ekonomistas" 26 metus s a v a n a u d i š k a i tikslais alino žmonių gyvenimą--kurdami SAU gyvenimo gerovę, o dabar per nupenėtą PILVĄ n e g e b a matyti ne tik nuskurdintų žmonių , bet ir šiandieninės gyvenimo t i k r o v ės.Tokių i š s i p e n ė j u s i ų kitų sąskaita " mokytojų"--yra n e m a ž a, kurie laikas nuo laiko demonstratyviai I Š L E N D Ę--bando savo postringavimais tyčiotis iš SKURDE gyvenančių žmonių.

...

... portretas
Teisyngai šneka žmogus. Reikia vyti lauk visus tuos parazitus administratorius kurie užuot dirbe tik vieną težino didinti mokesčius. Privačiam ūkyje tokius senai išmetę būtų už tokį darbą. O pas mus prie lovio jau kaip prisisiurbia tai kol kojom į priekį išneš....

Anonimas

Anonimas portretas
Teisingai pastebėta-gerovės valstybė tai lozungas.Veiksmai yra priešingi-puolama kurti mokesčius.Žmogaus skatinimas dirbti ir uždirbti ne sau,o ir kitiems,niekuo neprisidedantiems prie to darbo-vadinasi išnaudojimu. Ta linkme einama Lietuvoje,ir jau ne vieni metai,todėl ir socialine atskirtis pati didžiausia,ir ją norima dar padidinti.

Pensininkė.

Pensininkė. portretas
Labai teisingas straipsnis, keista,kad Nausėda to nesupranta.

Ajajai

Ajajai portretas
Tai kad toji nūnai mūsuose kuriama gerovės valstybė, užuot leidusi užsidirbti, taikosi atimti iš vis dar šiaip taip užsidirbančių ir padalinti, o tas padalinimas atrodo taip: liūto dalis atimto iš sunkiai užsidirbančių patyliukais nusėda "nusipelniusių" kišenėse arba iššvaistoma niekams, o likę trupiniai garsiai giriantis padalinami neužsidirbantiems. Ir Tadas Blinda čia nė prie ko: tas rabavodavo labai riebiai turinčius, o vieną ožkelę maintintoją teturinčių neliesdavo.

AS manau

AS manau portretas
As joks ekspertas ,bet ne syki rasiau.Pasalpas tik neigaliem.O zmogus turi dirbti ir uzsidirbti.Vaiku darzeliu ir galimai nemokamai dirbantiem.Organizuoti vezima i darbus,o ne maitinti pasalpom is kitu uzdirbtu kokesciu moketoju.Manau Prezidentas turetu papriestarauti pasalpu didinimui.

Laima

Laima portretas
Nuostabus straipsnis gaila kad vyriausybe viska daro atvirksciai

Alfukas

Alfukas portretas
Kazkoks nesamoniu kratinys...

Auksinės mintys

Auksinės mintys portretas
Tegul skaito šį straipsnį visi valstybiniai valdžiažmogiai ir ypač VšĮ vadovai. Niekada nebus gerovės valstybės, kol į žmones, duodančius darbo privačiame versle, bus žiūrima kaip į išnaudotojus. Darbo vietų sukūrimas turėtų būti skatinamas, suteikiant paskolas ne tik stambiems, naujiems investuotojams, bet ir esantiems , ypač smulkiems ir vidutiniams, kas Lietuvoje absoliučiai nurašyta...

Galerijos

Daugiau straipsnių