Ekonomistas: rinkimų rezultatai sufleruoja, kad gyventojai bijo didesnių mokesčių

„Swedbank“ vyriausiasis ekonomistas Nerijus Mačiulis sako, kad pirmojo Seimo rinkimų turo rezultatai iš dalies rodo, jog dalis gyventojų nerimauja, kad įsibėgėjęs socialinių išmokų didinimas ateityje gali pavirsti į didesnius mokesčius.

„Rinkimų rezultatai iš dalies rodo, kad galbūt dalis gyventojų bijo, jog įsibėgėjimas su socialinių išmokų didinimu anksčiau ar vėliau turės pavirsti į didesnius mokesčius, nes pasiskolintas lėšas reikės grąžinti“, – „Žinių radijui“ antradienį sakė N. Mačiulis

Jis taip pat akcentavo, kad išmokų didinimas pasiskolintomis lėšomis nėra tvarus.

„(...) Tai nėra tvarus socialinių problemų sprendimas. Niekas nesiginčija, kad reikėtų didesnių senatvės pensijų, didesnės paramos daugiavaikėms šeimoms ar kitoms socialinėms problemoms spręsti, bet skolintais pinigais tokių problemų ilgai neišspręsi“, – sakė N. Mačiulis.

„Gali vienus metus pasiskolinti, dvejus metus, o po to galbūt niekas neskolins tokiai valstybei. Reikėtų ieškoti tvarių sprendimų, kurias išlaidas biudžete optimizuoti, išlaisvinti, galbūt kažko valstybė gali nedaryti ir nukreipti tas lėšas socialiniams poreikiams tenkinti“, – pridūrė ekonomistas.

ELTA primena, kad vasarą pensininkus, neįgaliuosius, šalpos pensijų gavėjus pasiekė vienkartinė 200 eurų išmoka. Pastaruoju metu taip pat kalbama apie 13-osios pensijos mokėjimą, ją įvesti siūlo Lietuvos lenkų rinkimų akcija–Krikščioniškų šeimų sąjunga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių