Didmiesčiuose būsto išlaikymas kainuoja skirtingai, brangiausia – Vilniuje

  • Teksto dydis:

Daugiausiai būsto išlaikymui 2013 m. vasarą išleido vilniečiai – kas mėnesį vidutiniškai po 376 litų.

Beveik 50 Lt mažiau (327 Lt) toms pačioms išlaidoms skyrė uostamiesčio gyventojai. Kauniečiai ir šiauliečiai šiems mokesčiams kas mėnesį vidutiniškai išleido atitinkamai po 309 Lt ir 308 Lt.

Nors Šiaulių miesto gyventojai šiems mokesčiams išleido mažiausią sumą pinigų, tačiau tai iš jų pareikalavo didžiausios uždarbio dalies. 2013 m. vasarą kiekvieną mėnesį būsto išlaikymui jie turėjo skirti po penktadalį (20 proc.) savo atlyginimo. 19 proc. darbo užmokesčio šioms paslaugoms sumokėdavo vilniečiai, o Klaipėdos ir Kauno gyventojai – po 18 proc.

Vilniaus gyventojai 2013 m. vasarą už šaltą, karštą vandenį ir dujas kas mėnesį vidutiniškai mokėjo po 140 Lt. Kitų Lietuvos didmiesčių gyventojai šiuos išteklius naudodavo taupiau – Kauno, Klaipėdos ir Šiaulių gyventojai, atitinkamai mokėjo po 135 Lt, 128 Lt ir 126 Lt.

Vilniaus gyventojai, palyginti su kitais analizuojamais miestais, daugiausiai lėšų skyrė ne tik švarai ir vandeniui, bet ir telekomunikacijų paslaugoms. Ryšiams, mokamai televizijai ir internetui vidutinis namų ūkis Vilniuje 2013 m. vasarą išleido 94 Lt per mėnesį.

Laikinosios sostinės gyventojai šioms paslaugoms skyrė beveik dvigubai mažiau – 55 Lt per mėnesį. Gyvenantieji Klaipėdoje ir Šiauliuose už telekomunikacijos paslaugas sumokėdavo po 77-78 Lt.

2013 m. vasarą kiekvieną mėnesį būsto išlaikymui vilniečiai vidutiniškai turėjo skirti po 376 Lt.

Informacija pateikta remiantis bendrovės „Viena sąskaita“ indekso duomenimis. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių