Daugėja naujų pensijų kaupimo sutarčių

  • Teksto dydis:

Kitąmet antrosios pakopos pensijų fondų dalyviai savo lėšų į būsimų pensijų kaupimą turės investuoti dvigubai daugiau nei šiemet, tačiau tai nesulaiko žmonių sudaryti naujas pensijų kaupimo sutartis, rašo "Lietuvos žinios".

"Tai siečiau ne su šiek tiek keičiama įmokų į fondus schema, o veikiau su darbo rinka. Pastebime, kad į fondus ateina daugiau jaunų žmonių, kurie pasirašo sutartis vos atėję į darbo rinką", - sakė didžiausią antrosios pakopos pensijų fondų turto dalį valdančio "Swedbank investicijų valdymo" vadovas Aurimas Maždžierius.

Lietuvos banko duomenimis, pernai kas mėnesį būdavo sudaroma vidutiniškai po 3,8 tūkst. naujų pensijų kaupimo antrosios pakopos fonduose sutarčių. Šiemet sausį-rugpjūtį šis rodiklis padidėjo trečdaliu - kas mėnesį buvo sudaroma vidutiniškai po 5 tūkst. sutarčių. Iš viso rugpjūčio pabaigoje galiojo 1,197 mln. sutarčių.

Nuo 2016 metų sausio pradės veikti vadinamoji kaupimo antrosios pakopos pensijų fonduose schema 2+2+2: kas mėnesį 2 proc. fondų dalyvio darbo užmokesčio į jo sąskaitą perves "Sodra", dar 2 proc. darbuotojo algos į jo sąskaitą pensijų fonde perves darbdavys, o iš valstybės biudžeto kaupėjo sąskaita kas mėnesį bus papildoma suma, atitinkančia 2 proc. ankstesnių metų pabaigoje buvusio šalies vidutinio statistinio darbo užmokesčio.Šiemet dar galioja schema 2+1+2.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių