A. Danys traukiasi iš „Swedbank“ vadovo posto

Banko „Swedbank“ valdybos pirmininkas ir administracijos vadovas Antanas Danys palieka banką - jis nusprendė keisti veiklą ir pradėti nuosavą verslą. Banke jis dirbo 15 metų.

A.Danys banko vadovo postą palieka gegužės 31 dieną, pranešė bankas. Laikinai šias pareigas eis „Swedbank“ valdybos narys ir finansų tarnybos vadovas Marius Adomavičius.

„Pastarieji penkeri metai bankams ir kitiems finansų sektoriaus dalyviams buvo išbandymų metas. Didžiuojuosi turėjęs galimybę būti puikios profesionalų komandos dalimi ir šiuo įdomiu laikotarpiu vadovauti bankui. Šiuo metu jaučiuosi subrendęs imtis naujos veiklos – realizuoti kurį laiką brandintas verslo idėjas,“ – pranešime sakė A.Danys.

Pasak „Swedbank“ Baltijos bankininkystės vadovės Birgitte Bonnesen (Birgita Bonensen) sakė, kad bus ieškoma naujo „Swedbank“ vadovo Lietuvoje. Anot jos, A.Danys paliks ryškų pėdsaką „Swedbank“ istorijoje.

„Nuosekliai kopęs karjeros laiptais, Antanas prie banko vairo stojo sunkmečio išvakarėse. Pasitelkęs sukauptą patirtį ir būdamas sumanus komandos vedlys, jis sugebėjo užtikrinti „Swedbank“ lyderystę Lietuvos bankų rinkoje. Viso „Swedbank“ vardu galiu teigti, kad tai mes itin vertiname ir už tai esame labai dėkingi. Esu tikra, kad Antano, kaip aukščiausio lygio verslo lyderio, vardą girdėsime ir ateityje, – pranešime teigė B.Bonnesen.

A.Danys karjerą pradėjo „Hansa lizinge“ 1998 metais, kur buvo finansų direktorius, vėliau tuometiniame „Hansabanke“ vadovavo Elektroninių kanalų padaliniui, buvo Finansų tarnybos, Mažmeninės bankininkystės vadovas. Nuo 2004 metų jis buvo „Hansabanko“ valdybos pirmininko pavaduotojas, o 2008 metais tapo valdybos pirmininku ir administracijos vadovu.


Šiame straipsnyje: Antanas DanysSwedbankbankai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių