A. Baerbock džiaugiasi Vokietijos verslu, likusiu Lietuvoje nepaisant kinų spaudimo

Vilniuje viešinti Vokietijos užsienio reikalų ministrė Annalena Baerbock (Analena Bėrbok) penktadienį pareiškė besidžiauginti savo šalies įmonėmis, nutarusiomis nepasitraukti iš Lietuvos nepaisant Kinijos spaudimo.

Ji tvirtino, kad Berlynas palaiko Lietuvą pernai kilusiame diplomatiniame ginče su Pekinu.

„Vieninga palaikome savo partnerę Pasaulio prekybos organizacijoje. (...) Nė viena Vokietijos įmonė nepakluso Kinijos grasinimams ir nepasitraukė iš Lietuvos“, – žurnalistams penktadienį sakė Vokietijos diplomatijos vadovė.

„Mes neleidžiame būti suskaldomi“, – pridūrė ji.

Kinijos rūstybę Lietuvos atžvilgiu užtraukė pernykštis Vilniaus sprendimas leisti Taivanui atidaryti atstovybę šalyje, pavadinime naudojant Taivano vardą. Dėl to Pekinas apribojo diplomatinius santykius su Vilniumi ir blokavo Lietuvos eksportą.

Reaguodama į tokius veiksmus, Europos Sąjunga sausio pabaigoje kreipėsi į Pasaulio prekybos organizaciją (PPO) dėl galimų tarptautinių prekybos taisyklių pažeidimų.

Pasak diplomatų, Pekinas taip pat grasino su Lietuva bendradarbiaujančioms tarptautinėms kompanijoms, jog Vilniui nepakeitus pozicijų dėl Taivano jos negalės toliau dirbti su Kinija.

Tarp įvardintųjų viešai buvo Vokietijos automobilių pramonės gigantė „Continental“, Lietuvoje turinti automobilių komponentų gamyklą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių