Augant ekonomikai mokesčių našta Lietuvoje nemažėja

Grįžti į straipsnį

Kęstas

Kęstas portretas
Žema mūsų kvalifikacija trukdo pereiti prie sudėtingesnio darbo. Todėl atlyginimai žemi. Žemus atlyginimus gaudami, mes sunkiai galime pakelti mūsų pačių kvalifikaciją, ar suteikti geresnę kvalifikaciją mūsų vaikams ir anūkams. Pasidaro užburtas ratas. Ką daryti? Panaudokime mūsų valstybę. Tai ne tik tautos gyvybingumo simbolis, bet ir įrankis padaryti tvarką Lietuvoje. Iškilus tautos išnykimo pavojui, galime įvesti mokesčius visam turtui Lietuvoje. Turtą paslėpti šiais laikais sunku. Mokesčiai būtų surenkami neblogai. Už gautus pinigus Lietuvos valstybė galėtų pasamdyti kiekvieną Lietuvos pilietį, kuris nori dirbti už gerą atlyginimą.

Kęstas

Kęstas portretas
Ukrainiečių įvežimą tikrai reikia apriboti mažomis kvotomis. Verslas turėtų konkuruoti su valstybe už vietinę darbo jėgą. Verslas, kuris nesugeba mokėti lietuviams normalius atlyginimus, yra Lietuvai blogas verslas. Tokiam verslui tektų užsidaryti ar emigruoti į Afriką. Ką darytų naujai pasamdyti valstybės tarnautojai? Tai, kas pritraukia verslą, jaunimą ir turistus. Pirma, dirbtų statybose, ypač kelių, kurie reikalingi šiuolaikinio verslo plėtojimui. Laikas nustoti vadinti via Baltica gėdingu mirties keliu: reikia juostų skaičių išplėsti, padaryti normalius užvažiavimo ir nuvažiavimo kelius bei pėsčiųjų tiltus. Antra, dirbtų vaikų priežiūroje.

Kęstas

Kęstas portretas
Jei kiekvienas vaikas turėtų nemokamą priežiūrą ikimokyklinėse auklėjimo įstaigose, o sirgdamas - ir namuose, vaikų gimdymas nebūtų moterų ir daugelio vyrų darbą trukdantis veiksnys. Trečia, dirbtų turistų lankomose vietose. Atsimenate tuos apžvalgos bokštus, nusėjusius Lietuvą? Prie daugumos jų nėra normalaus tualeto. Ne visi užsienio turistai nori tenkinti gamtinius poreikius, kaip mes, miške prie ežero. Jie daugiau rūpinasi gamta. Mums reikalingi normalūs tualetai, su normaliu jų aptarnavimu, jei norime sulaukti turistų su pinigais. Laikas panaudoti Lietuvos valstybę, kaip instrumentą tautos išlikimui. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

Galerijos

Daugiau straipsnių