Artėjant liepos 6-ajai parduodama daugiau tautinės atributikos

Kaip ir kasmet, artėjant Mindaugo karūnavimo dienai tautinės atributikos pardavėjai pastebi augančius vėliavų bei kitų suvenyrų su lietuviška simbolika pardavimus. Perkamiausia išlieka valstybinė bei istorinė Lietuvos vėliavos.

Vis dėlto, pasak kai kurių pardavėjų, dabartinis susidomėjimas tautine atributika yra mažesnis nei prieš kitas valstybės šventes.

Pasak prekybos tinklo „Maxima“ komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorės Ernestos Dapkienės, artėjant liepos 6-ajai tautinės atributikos pardavimai išauga beveik tris kartus.

Išaugusius jos pardavimus pastebi ir Lietuvos paštas – šiemet jie padidėjo apie 30 proc. Lietuvos pašto komunikacijos vadovė Deimantė Žebrauskaitė pažymi, kad daugiau tautinės atributikos pašto skyriuose parduodama prieš visas valstybines šventes.

„Tikėtina, kad tam įtakos gali turėti ne tik tinkama tokių prekių distribucija, bet ir didėjantis pilietinis sąmoningumas“, – BNS teigė D. Žebrauskaitė.

Internetinės parduotuvės „Pigu.lt“ pardavimų vadovės Kristinos Liškauskaitės teigimu, likus maždaug dviem savaitėms iki liepos 6-osios Lietuvos vėliavų pardavimas pakyla 2,5 karto, tačiau palyginti su Vasario 16-osios ar Kovo 11-osios šventėmis, jų perkamumas yra mažesnis.

Be to, pasak „Pigu.lt“ atstovės, šiemet, palyginti su ankstesniais metais, pastebimas mažesnis susidomėjimas tautine atributika.

„Šiais metais matome mažesnį susidomėjimą tautine atributika. Manome, kad tai gali įtakoti aktyvus vėliavų pirkimas kovo mėnesį, kai žmonės pirko vėliavas gerokai intensyviau nei įprastai“, – BNS sakė K. Liškauskaitė.

Perkamiausias atributas – vėliavos

Pasak „Maximos“ atstovės E. Dapkienės, perkamiausios tautinės atributikos prekės – valstybinė bei istorinė (su Vyčiu) Lietuvos vėliavos. Jos teigimu, pirkėjai taip pat aktyviai perka suvenyrines šalies vėliavėles su koteliu bei automobiliams skirtas vėliavėles.

„Valstybinė vėliava bei istorinė Lietuvos vėliava su Vyčiu yra paklausiausios tautinės atributikos prekės. Taip pat populiarios suvenyrinės Lietuvos vėliavėlės su koteliu bei automobilinės vėliavėlės“, – BNS sakė E. Dapkienė.

„Pastarosiomis dienomis yra išaugę tušinukų, medžiaginių maišelių, magnetų, pažymėtų Vyčio ženklu ir kitais tautiniais simboliais, pardavimai“, – pridūrė ji.

Pasak D. Žebrauskaitės, Lietuvos pašte tarp perkamiausių tautinės atributikos prekių yra Lietuvos valstybinė vėliava, kepuraitės su Vyčiu, popierinė Lietuvos vėliavėlė, taip pat ženkliukai su šalies vėliava ir herbu.

Lietuvos pašto atstovės teigimu, šiemet pastebimas ir didelis klientų susidomėjimas Ukrainos tautine atributika.

„Žmonės perka Ukrainos vėliavas, vėliavos spalvų skareles, įvairius lipdukus. Dėmesio sulaukia Ukrainos laisvės gynėjams skirtas pašto ženklas, taip pat ir nuo birželio vidurio prekyboje esantys lipdukai, kuriuose įamžintas Lietuvos žmonių Ukrainai padovanotas bepilotis orlaivis „Bayraktar“, – teigė D. Žebrauskaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių