Apklausa: 90 proc. gyventojų institucijų veiksmus mažinant kainas laiko nepakankamais

  • Teksto dydis:

Devyni iš dešimties Lietuvos gyventojų mano, kad institucijų veiksmai kovojant su kainų augimu yra nepakankami, rodo Prezidentūros užsakymu „Baltijos tyrimų“ atlikta gyventojų apklausa.

Ją BNS trečiadienį perdavė prezidento Gitano Nausėdos Komunikacijos grupė.

53 proc. respondentų nurodė, kad dabartiniai valstybės institucijų veiksmai kovojant su kainų augimu yra visiškai nepakankami. Dar 37 proc. apklaustųjų teigė, jog veiksmai yra greičiau nepakankami.

Kad valdžios institucijų sprendimai greičiau pakankami arba visiškai pakankami, nurodė 6 proc. respondentų, likę 4 proc. teigė nežinantys arba neatsakė į klausimą.

90 proc. apklaustųjų taip pat nurodė, kad juos asmeniškai paveikė augančios energetikos, kuro, maisto ir paslaugų kainos.

Tuo metu 7 proc. respondentų nurodė, jog augančios kainos jų nepaveikė, dar 3 proc. teigė nežinantys arba neatsakė.

Apklausa rodo, jog augančios kainos labiau paveikė mažiau uždirbančius šalies gyventojus.

Apie šią visuomenės apklausą trečiadienį spaudos konferencijoje paskelbė prezidentas G. Nausėda, sukritikavęs valdančiųjų vangumą kovojant su infliacija.

Seimas praėjusią savaitę nutarė nesvarstyti prezidento siūlymo mažiausias pajamas gaunantiems gyventojams išmokėti vienkartines 100 eurų išmokas, tačiau ėmėsi jo iniciatyvos didinti neapmokestinamąjį pajamų dydį (NPD) nuo 460 iki 510 eurų.

Apklausoje 71 proc. respondentų nurodė, kad pritaria šiems dviem prezidento siūlymams, 19 proc. nepritaria, likę 10 proc. teigė nežinantys arba neatsakė.

Prezidentūros užsakymu vasario 22 – kovo 3 dienomis atliko rinkos ir visuomenės nuomonės tyrimų kompanija „Baltijos tyrimai“.

Iš viso buvo apklausta 1017 skirtingoms amžiaus grupėms priklausančių Lietuvos gyventojų nuo 18 metų.


Šiame straipsnyje: infliacijakainoskainų augimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių