Žuvų taukai įveikia širdies ligas

Didžiosios Britanijos medikai siūlo kovojant su širdies nepakankamumu vartoti žuvų taukus, rašo šalies dienraštis „The Daily Telegraph“. Londono imperinio koledžo mokslininkų atlikto tyrimo ataskaita skelbiama žurnale „European Journal of Cardiovascular Medicine“.

Tyrime dalyvavo beveik 7 tūkst. žmonių, kenčiančių nuo chroniško širdies nepakankamumo. Dalis pacientų dvejus metus vartojo žuvų taukų preparatus, kuriuose 90 proc. sudarė omega-3 polinesočiosios rūgštys. Kontrolinės grupės nariams buvo duodama placebo – tariamo vaisto, kurio poveikis iš tiesų yra nulinis.

Eksperimento rezultatai parodė, kad žuvų taukų preparatus vartojusiems pacientams mirties nuo širdies ir kraujagyslių ligų rizika sumažėjo 9 proc. Be to, tokiems pacientams 8 proc. sumažėjo rizika pakartotinai patekti į ligoninę dėl širdies ir kraujagyslių ligų.

Medikai konstatuoja, kad nuo širdies ir kraujagyslių ligų gydant žuvų taukais galima per metus mirties atvejų skaičių sumažinti 10 tūkst., jei žmonės kasdien vartos žuvų taukų.

Šiuo metu žuvų taukai rekomenduojami pacientams, kuriuos buvo ištikęs infarktas. Medikai tikisi, kad minėto tyrimo rezultatai paskatins platesnį tokių preparatų vartojimą.


Šiame straipsnyje: žuvų taukai

NAUJAUSI KOMENTARAI

bicka

bicka portretas
Bėkit pirkt žuvų taukų.Reklama.

nu

nu portretas
Gal cia ir reklama, bet omega-3 is tiesu labai sveika sirdies-kraujagysliu sistemai ir daugeliui kitu organu, ir teisingai raso, jog patartina kasdien vartoti. Omega-3 ir lecitinas - cia tie du dalykai - "sveikatos eliksyras", ka kiekvienas turetu ryti kasdien kaip papilda arba gauti su maistu. Pvz., valgant daug riebios jurines zuvies omega-3 gauni daugiau nei rydamas kapsules, tai tokiems jau tas papildas nebeturi prasmes. Lecitino pvz. labai gausu kiausinio trinyje kas kompensuoja cholesterolio neigiama poveiki, tad drasiai valgykit kiausiniu kiek norit nesibaimindami b. cholesterolio. Kas mintat shudu, tiems tikrai verta ryti tuos minetus 2 papildus. Paguglinkit, suzinosit daugiau.

Kokia čia reklama

Kokia čia reklama portretas
Užslėpta reklama... Omega-3 yra profilaktinė, bet ne gydomoji priemonė. Jau kai kraujagyslės sukalkėjo, nebe laikas...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių