Žalioji arbata gerina atmintį

  • Teksto dydis:

Bazelio universiteto mokslininkai pateikia įrodymų, kad žaliosios arbatos ekstraktas pagerina atmintį. Be to, šveicarų atlikti tyrimai rodo, kad žalioji arbata gali turėti teigiamos įtakos tokių ligų, kaip silpnaprotystė, gydymui.

Anksčiau buvo tyrinėjamas žaliosios arbatos poveikis vėžio gydymui, tačiau pastaruoju metu mokslininkai ėmė nagrinėti šio gėrimo įtaką smegenų veiklai. Skirtingi tyrimai atskleidė žaliosios arbatos teigiamą poveikį pažinimo procesui, rašo sciencedaily.com.

Profesoriai Christophas Beglingeris ir Stefanas Borgwardtas pastebėjo, jog žaliosios arbatos ekstraktai padidina ryšius tarp viršugalvio ir priekinės smegenų dalių.

Tyrimo metu sveiki vyriškos lyties savanoriai išgėrė gaiviųjų gėrimų, sudėtyje turinčių žaliosios arbatos ekstraktų. Vėliau tyrimo dalyviai turėjo atlikti užduotis, susijusias su atmintimi. Mokslininkai, naudodamiesi magnetiniu rezonansu, nagrinėjo, kaip žaliosios arbatos ekstraktas paveikė smegenis. Gauti duomenys atskleidė, kad buvo padidėjęs smegenų ryšys tarp viršugalvio smegenų dalies ir priekinės smegenų dalies. Tai lėmė geresnį užduočių, susijusių su atmintimi, atlikimą.

Tyrimo rezultatai išspausdinti akademiniame „Psichofarmakologijos“ žurnale.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių