Žalieji kokteiliai – skanūs, gundantys ir sveiki

Vis daugiau kalbant apie žaliavalgystę ir sveiką gyvenimo būdą į dienos maisto meniu „braunasi“ tikras vitaminų užtaisas – žaliasis kokteilis. Jį galima gerti ryte, priešpiečiams, ar net vakare, kai norisi ko nors spalvingo ir skanaus. Tai ne tik gali numalšinti vakare atsiradusį alkį, bet ir sužadinti energiją.

Vis daugiau kalbant apie žaliavalgystę ir sveiką gyvenimo būdą į dienos maisto meniu „braunasi“ tikras vitaminų užtaisas – žaliasis kokteilis. Jį galima gerti ryte, priešpiečiams, ar net vakare, kai norisi ko nors spalvingo ir skanaus. Tai ne tik gali numalšinti vakare atsiradusį alkį, bet ir sužadinti energiją.

Žali kokteiliai yra lengvai virškinami. Gerai sutrintame kokteilyje žalių daržovių ir vaisių ląstelės yra pakankamai gerai suskaidytos, o tai suteikia organizmui galimybę lengviau pasisavinti maistingąsias medžiagas. Žali kokteiliai tiesiog pradedami absorbuoti burnoje.

Priešingai nei sultys, žali kokteiliai – visavertis maistas, nes juose yra skaidulų, kurios yra labai svarbios šalinant toksinus. Žalius kokteilius labai paprasta pagaminti. Paruošti šį maistingą skanėstą užtenka vos kelių minučių.

Žali kokteiliai lengvai įsiūlomi vaikams, todėl jei jūsų vaikas nevalgo kokios daržovės, galima ją sutrinti ir sumaišyti su bananu ar kokiu kitu vaiko mėgstamu vaisiumi.

Jei norite skanaus, lengvo ir egzotiškos išvaizdos žaliojo kokteilio – rinkitės „Nekaltąją meri“. Šis kokteilis turi pusę vitaminų A ir C paros normos, o pomidoruose esantis likopenas – aktyvus priešvėžinis komponentas. Jis taip pat stimuliuos skrandžio bei žarnyno darbą, tinka sutrikus medžiagų apykaitai.

Norint pagaminti „Nekaltąją meri“, Jums tereikia į smulkintuvą įmesti pomidorus, citriną ir kelis salierų kotus. Paskaninti muskatu, kajano pipirais, Himalajų druska bei įdėti ledo. Toks kokteilis ne tik numalšins troškulį, bet ir sužadins aistras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

  • Kaip ant grotelių iškepti sultingą kepsnį? <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Kaip ant grotelių iškepti sultingą kepsnį? (receptai)

    Pavasaris ištraukė mus iš namų į sužaliavusią gamtą, tad ne vienas jau atidarė ir grilinimo sezoną – juk lauke gaminti ir valgyti visada skaniausia. Tiesa, norit šeimą nustebinti įspūdingesniu kepsniu, reikia iš ank...

    1
  • Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti
    Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti

    Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...

    9
  • Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų
    Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų

    Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...

    1
  • Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?
    Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?

    Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...

    9
  • Skanios idėjos vaišių stalui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)

    Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...

  • Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga (receptai)

    Tinklaraščio „Maistas ant stalo“ autorei Eglei Angelei gaminti maistą – smagiausias užsiėmimas. „Tuomet nusiraminu, atsipalaiduoju, užsimirštu, rūpesčiai kažkur išgaruoja. Džiūgauju, nes artėja Velykos, s...

    16
  • Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
    Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija

    Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...

  • Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
    Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys

    Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...

  • Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai
    Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai

    Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...

    2
  • Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?
    Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?

    Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...

    1
Daugiau straipsnių