Vilniuje vyks Psichikos sveikatos forumas, bus pasirašomas susitarimas

  • Teksto dydis:

Vilniuje, MO muziejuje, penktadienį rengiamas Psichikos sveikatos forumas, po jo ketinama pasirašyti susitarimą dėl raštingumo psichikos sveikatos srityje didinimo.

Per forumą tyrėjai, specialistai, konsultantai ir savanoriai skaitys pranešimus bei diskutuos apie psichikos sveikatos raštingumo svarbą, poreikius ir iššūkius tarp vaikų, jaunimo, darbingo ar vyresnio amžiaus žmonių.

„Būti raštingam šioje srityje reiškia žinoti, kaip rūpintis savo psichikos sveikata, mokėti sumažinti rizikas atsiradus sunkumams, gebėti padėti sau ar kitam bei atpažinti, kada reikia kreiptis profesionalios pagalbos“, – teigia forumo rengėjai.

Po renginio kultūros, socialinės apsaugos ir darbo, švietimo, mokslo ir sporto, sveikatos apsaugos ministrai, nevyriausybinių organizacijų ir ekspertų koalicijos „Psichikos sveikata – 2030“, NVO vaikams konfederacijos, Lietuvos verslo konfederacijos, Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos, Nacionalinės kūrybinių ir kultūrinių industrijų asociacijos, Nacionalinės trečiojo amžiaus universitetų asociacijos atstovai pasirašys susitarimą dėl raštingumo psichikos sveikatos srityje didinimo.

Anot Sveikatos apsaugos ministerijos, jis turėtų tapti bendru įsipareigojimu nuosekliai veikti padedant kuo didesnei visuomenės daliai turėti daugiau žinių, įgūdžių ir teigiamų nuostatų psichikos sveikatos temomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių