A. Veryga paaiškino, kodėl karantinas kol kas neįvedamas didžiuosiuose miestuose

Vyriausybei pritarus karantino režimo įvedimui nuo pirmadienio dar 12 savivaldybių, sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sako, kad didžiųjų miestų ir regionuose esančių miestelių rizikos zonos nustatymas apskaičiuojamas vertinant skirtingus rodiklius.

Taip jis paaiškino, kodėl karantinas kol kas neįvedamas didžiuosiuose miestuose.

„Ne į vieną rodiklį reikia žiūrėti. Reikia žiūrėti ne tik į sergamumo rodiklį, bet ir į procentą, kiek nustatoma užsikrėtusiųjų. Yra vertinami abu šie rodikliai, plius Lietuvos masteliu dar yra vertinamas tas ne mažiau 10 atvejų rodiklis mažoms savivaldybėms“, – žurnalistams po Vyriausybės posėdžio trečiadienį sakė A. Veryga.

Jis taip pat teigė, kad žiedinėms savivaldybėms yra skaičiuojami skirtingi rodikliai.

„Noriu tik priminti, kad tai nėra mūsų išsigalvojimas, tokius kriterijus yra rekomendavusi Europos Komisija, vertinant šalis. Mes tą patį pritaikėme savivaldybėms. Kiek jis bus logiškas – pamatysime. Dabar pradedame taikyti, o paskui žiūrėsime, kiek jis pasiteisino“, – kalbėjo A. Veryga.

Kaip sakė ministras, kiekvieną penktadienį bus peržiūrimi rodikliai ir vertinama, kokie ribojimai ir kokiose savivaldybėse bus toliau įvedami arba tęsiami.

Vyriausybė trečiadienį pritarė karantino režimo paskelbimui Elektrėnų, Joniškio, Jurbarko, Kelmės, Klaipėdos, Kretingos, Marijampolės, Pasvalio, Plungės, Skuodo, Šiaulių ir Švenčionių rajonų savivaldybėse, primena ELTA. Taip pat dar dviem savaitėms buvo pratęstas jau anksčiau įvestas karantino režimas Raseiniuose.

Karantino režimas prasidės pirmadienį ir numatyta, kad tęsis dvi savaites – iki lapkričio 6 d.

SAM nuotr.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gediminas

Gediminas portretas
Cha, cha, cha... O sienu uždaryti nereikia??? Taigi toks pavojingas šis virusas Belakas vyksta ir visi bijo belekaip Ok bijom toliau :)

ELEMENTARU

ELEMENTARU portretas
Bijo masinių protestų - tai pradžioje įveda periferijos rajonuose,kur nuolankūs žmonės - o po to juos rodys kaip pavyzdį didesniem miestam prieš uždarydami. Paprasta kaip 2x2

Kaunas

Kaunas portretas
OLIGARCHIJA IR TIEK ZMONES VERGAI,KAS MUZIKA UZSAKO JUK NE VERYGIS
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių