A. Veryga nežino, ar įvyko jo organizuotos derybos su farmacininkais

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sako nežinantis, ar įvyko derybos su dešimtimi gamintojų dėl beveik pusšimčio kompensuojamųjų vaistų, kurių gydytojai nuo spalio nebegali išrašyti naujiems pacientams, kainų.

„Deja, apgailestauju, bet negaliu pasakyti. Derėtų klausti Valstybinės ligonių kasos, galėsime pasitikslinti“, – penktadienį per spaudos konferenciją sakė ministras, paklaustas, ar pavyko pasiekti, kad šių vaistų kainos būtų sumažintos.

Tuo metu Valstybinės ligonių kasos (VLK) Ryšių su visuomene skyriaus vedėjas Rimantas Zagrebajevas BNS sakė, kad informaciją apie derybas turi tik Sveikatos apsaugos ministerija, jai priskirta speciali tarpinstitucinė derybų komisija, o raštą apie progresą derybose A. Veryga jau turėtų būti gavęs.

„Galbūt ministras suklydo, gal susipainiojo, gal turėjo omeny kažką kito, bet iš tikrųjų tai tuos klausimus eilę metų vykdo ta speciali derybų komisija, kurioje irgi kaip nariai dalyvauja VLK atstovai, bet tai nėra VLK klausimas, dėl to mes negalime komentuoti ir net realiai nesame susipažinę, nes ta komisija savo darbą atliko ir pateikė atsakymą tam, kuris pavedė, tai šiuo atveju – ministras“, – sakė R. Zagrebajevas.

Deja, apgailestauju, bet negaliu pasakyti. Derėtų klausti Valstybinės ligonių kasos, galėsime pasitikslinti.

Rugsėjo pabaigoje Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) pranešė, kad nuo spalio gydytojai nebegalės naujiems pacientams išrašyti 47 vaistų, kurių paciento priemoka neatitinka įstatymuose nustatytų reikalavimų, o juos pratęsti galės tik tiems žmonėms, kuriems tęsiamas gydymas.

A. Veryga tuomet viešai kreipėsi į dešimt farmacijos kompanijų, kad jos sumažintų vaistų kainas ir pavedė specialiai derybų komisijai skubiai – iki spalio 15 dienos – organizuoti derybas su šiuos vaistus gaminančiomis bendrovėmis – „Teva“, „Mylan Healthcare“, „GlaxoSmithkline“, „Sanofi“, „Pfizer“, „Novartis“, „Astra Zeneca“, „Novonordisk“, „Sandoz“, „Berlin Chemie“.

Tiek SAM, tiek Valstybinės ligonių kasos duomenimis, didžiosios dalies šių vaistų kainos įstatymuose nustatytų reikalavimų neatitiko jau nuo 2018-ųjų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Jis nieko neismane nuėmė vaistus kur vartojau 20 metu sveikata bloga vaistų daktaras išrašyti negali pakaitalas nepadeda nesinori net gyventi.

O

O portretas
Visus keturis metus jie turejo deretis del vaistu kainu ir pradeti gaminti patie jau senai laikas o ne maldauti istiesta ranka kad nulestu kainas

Anonimas

Anonimas portretas
P.Veryga yra atsitiktinai tapes ministru,sis darbas jam nesuprantamas. Dar niekada nebuvo taip apleista sveikatos apsauga. Pandemijos reikalais turi tupintis specialistai,kuriu yra puikiu p.Razumaviene,prof.Laiskonis,:,Aids centro direktorius ir t.t.. Verygai nera ko issidirbineti su visokiais vaistu "erzacais"o turetu ziureti kad zmonems butu sudarytos salygos gydytis,,patekimpas reikiamus specialistus. Kam visa armija viceministru,ivairiausiu padejeju. Pagaliau laikas idiegti kad letinemis ligomis sergantys ligoniai patektu pas specialistus neidami "kryziaus keliu" pas seimos gydytoja siuntimo.Jei reikia lankytis kas 3 ar 6 men. sudaryti salygas. Dabar daug bereikalingo darbo registraturai,seimos gyd. o ligoniui-pragariskas nervu gadinimas. Tik,gaila,ministrui ligoniai nelabai rupi. Sukurdineti "veryginius"vaistus,paskaityti I popieriuko ka kiti paruose pries TV-ciua jau patinkantis ir ministrui mielas darbas. Sveikatos apsauga sau,ministras sau...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių