A. Veryga: kaukes biuruose dėvėti privaloma ne visais atvejais

Apsaugos kaukių dėvėjimas nėra prasmingas biuruose, kuriuose yra nuolat dirbantis, pastovus kolektyvas, teigia sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga. Visgi ministras akcentuoja, kad biuruose, kuriuose aptarnaujami klientai, kaukes dėvėti vis dar reikia.

„Biuras biurui nelygu, jeigu biure žmonės dirba tie, kurie kiekvieną dieną bendrauja, tai yra kolektyvas, kuris matosi kiekvieną dieną, nelabai ir būtinybė yra tokiam kolektyve kaukes dėvėti, nes žmonės bet kokiu atveju nuolat susitinka“, – Seime žurnalistams antradienį teigė A. Veryga.

Visgi sveikatos apsaugos ministras akcentuoja, kad biuruose, kuriuose aptarnaujami klientai, veido kaukes dėvėti vis dar reikia.

„Bet jeigu tai yra klientų aptarnavimas, tai taip, nes tokiu atveju žmogus bendrauja, daug kontaktų, kurie jiems nėra įprastiniai, nėra tinkami, tada ta logika išlieka. Ir ten, kur yra aptarnavimas, kol kas kaukių reikalavimas išlieka“, – akcentavo ministras.

A. Veryga taip pat atkreipia dėmesį, kad kaukes visuose biuruose rekomenduojama dėvėti rizikos grupėms priklausantiems asmenims.


Šiame straipsnyje: Koronavirusas LietuvojeCOVID-19 saviizoliacijakaukės dėvėjimasAurelijus Veryga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių