A. Veryga: ministerija gauna pranešimų ir apie slepiamus COVID-19 atvejus įmonėse

Šią savaitę neįvykus lauktam koronaviruso statistikos kreivės lūžiui ir užsikrėtusiųjų daugėjant kasdien, laikinasis sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga teigia, kad taip yra dėl to, kad žmonės yra pavargę nuo pandemijos ir atsipalaidavo.

„Deja, panašu, kad žmonės, kaip ir kitos šalys sako, tam tikra prasme pavargo. Tai netgi vadina „karantininiu nuovargiu“. Deja, bet tas nuovargis, matyt, lemia, kad dažnu atveju problema yra ignoruojama, girdime apie šventes, kur žmonės susirenka ir švenčia. Kad ir artimoje aplinkoje, bet nemažai žmonių sudalyvauja“, – penktadienį lankydamasis Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijoje žurnalistams sakė A. Veryga.

Jo teigimu, ministerija gauna pranešimų ir apie slepiamus koronaviruso atvejus įmonėse, organizacijose.

„(Darbuotojai – ELTA) verčiami eiti į darbą, tada liga išplinta kolektyvuose“, – pažymėjo laikinasis sveikatos apsaugos ministras.

Ministerija gauna pranešimų ir apie slepiamus koronaviruso atvejus įmonėse, organizacijose.

A. Veryga taip pat atkreipė dėmesį, kad žmonės kaip pramogų ar laiko leidimo vietą pasirenką prekybos centrus.

„Matome ir kitas „įdomias“ tendencijas – žmonės, nebegalėdami nueiti į teatrą ar kažkur kitur, renkasi prekybos centruose. Įvairiausių turime problemų. Nebeturime tokio griežto karantino kaip pavasarį, tad, matyt, tas atsipalaidavimas ir lemia, kad virusas plinta“, – pridūrė A. Veryga.

ELTA primena, kad pastarąją savaitę epidemiologai teigė laukią karantino režimo rezultato – koronaviruso kreivės kritimo žemyn. Vis dėlto šiomis dienomis užfiksuotų COVID-19 atvejų skaičius kasdien viršydavo 2 tūkst. A. Veryga neslepia, kad kitą savaitę Vyriausybė gali svarstyti apie papildomų karantino griežtinimo priemonių įvedimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pensininkė

pensininkė portretas
kaip neslėpsi jei dedasi nesąmonės šeimoje susirgo vienas asmuo pakarščiavo praėjo 5d pajuto kitus požymius skonio kvapo netekimo ir užsirašė testui testas neigiamas tai dar po 4 d, paskambina iš sveikatos skyriaus ir liepia karantinuotis dar 14d visai šeimai juk jau praėjo 12 d kai pradėjo sirgti šeimos narys ir tada vyras ėjo į darbą dvi savaites o dabar dar tiek karantinuotis kažkokia nesamonė jei per tas dvi savaites nesusirgo žodžiu žlugdo žmones žlugdo įmones vyksta ekonominis karas ne kas kitas

Opa

Opa portretas
durnas durnas bet žiūrėk ir pagavo kas kur iš tikrųjų dedasi:D)

anonimui

anonimui portretas
o iš kur tamsta žinai kiek ten akropolyje žmonių lankosi??? pats smaukaisi ten, o į kitus pirštu bedi
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių