A. Veryga: atrodo, kad mes norėtume susinaikinti

Absoliučiai nepažeidžiamų nėra, apie 27 metų amžiaus jauniausią COVID-19 auką sako laikinasis sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

„Medikai ne kartą yra sakę, kad absoliučiai nepažeidžiamų žmonių nėra, medikai pristatinėję atvejus ne tik apie paminėtą 20–30 metų amžiaus grupę, bet ir vaikų yra sunkiai sirgusių, 16-kos metų. Tai reti atvejai, kai sudėtingai komplikuojasi ligos eiga, bet jų yra“, – ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė A. Veryga.

Ministras teigė, kad „saugotis reikia nepriklausomai nuo to, kokio amžiaus yra žmogus, ir tas galvojimas, kad aš jaunas ir persirgsiu lengvai, nebūtinai yra tiesa“.

Kauno klinikose trečiadienį nuo koronaviruso mirė 27-erių metų vyras, jauniausia iki šiol infekcijos auka, per spaudos konferenciją ketvirtadienį pranešė ligoninės atstovai.

Jaunas vyras koronavirusine infekcija susirgo lapkričio 1 dieną, jam pasireiškė tipiniai gripo simptomai: karščiavimas, silpnumas. Jis į gydytojus kreipėsi nedelsiant.

Kalėdiniu laikotarpiu visus apstatyti uniformuotais žmonėmis – nežinau, man tai kažkaip nemaloniai atrodo.

Atrodo, kad norėtume susinaikinti

Kadenciją baigiantis sveikatos apsaugos ministras nesupranta, kas nutiko Lietuvos gyventojams, kurie į COVID-19 pandemiją numoja ranka ir nepaiso karantino reikalavimų. A. Veryga teigė, kad sudrausminti gyventojų nepadėtų net ir gatvėse patruliuojantys pareigūnai ar šauliai.

„Kalėdiniu laikotarpiu visus apstatyti uniformuotais žmonėmis – nežinau, man tai kažkaip nemaloniai atrodo. Man atrodo, kad mes pavasarį buvę tikrai vieningi ir būręsi į visokias savanoriškas iniciatyvas, vežioję seneliams maistą ir vaistus – kas čia su mumis pasidarė rudenį? Nežinau. Manau, kad jau joks pareigūnas nebeišgąsdins, – sakė A. Veryga. – Atrodo, kad mes susinaikinti norėtume.“

Statistikos departamento ketvirtadienio duomenimis, nuo koronaviruso Lietuvoje iš viso mirė 735 žmonės, dėl kitų priežasčių mirė 365 užsikrėtusieji.

Nuo pandemijos pradžios COVID-19 šalyje užsikrėtė 83 tūkst. 883 asmenys, 47 tūkst. 810 – tebeserga, 34 tūkst. 975 – pasveiko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Je

Je  portretas
Panašiai ir yra. Kažkokia nihilizmo pandemija: šiandien kvėpuoju, o rytoj - nesvarbu. Kaip nors. Didelė tautos dalis tokia: man turi būt gerai šiandien, vaikų negimdysiu, šeima nesvarbu, gatvė nesvarbu, valstybė nesvarbu, ir nekalbėkite dar apie klimato kaitą!

Atrodo,

Atrodo, portretas
kad šitas mus nori sunaikinti.

pensininkė

pensininkė portretas
nei valdžia atvežė coronos nei valdžia išveš patys viską pasiekėte juk patys parsivežėte virusą patys nesilaikote karantino reikalavimų o kaltas Veryga o nuo šiandien kas bus kaltas Dulkys imkitės proto ir laikykitės karantino reikalavimų kokio velnio landžiojarte po prekybos centrus neri viską reikia uždrausti kitai nesusiprantate o vistiek nesilaikote ko negalima kol proto neįgausite tol sirgsime ir mirsime
VISI KOMENTARAI 39

Galerijos

Daugiau straipsnių