Vasaros sezonas: TOP 5 „pošventiniai“ susirgimai ir gelbėjimosi priemonės

  • Teksto dydis:

Pirmąjį šios vasaros ilgąjį savaitgalį Lietuvoje švenčiamos Joninės, o statistika byloja, kad šventiniu laikotarpiu maždaug 2-3 kartus padaugėja greitosios medicinos pagalbos iškvietimų. Vaistininkų teigimu, dažniausiai tai įvyksta nejaučiant saiko ir neatsakingai pasineriant į švenčių sūkurį. Specialistai sudarė dažniausių negalavimų ir populiariausių vaistinių preparatų sąrašą.

Dažnesnius sveikatos sutrikimus po ilgųjų šventinių savaitgalių vaistininkai pastebi kiekvienais metais. „Šios tendencijos nesikeičia – po švenčių sulaukiame daugiau norinčių pasikonsultuoti ir ieškančių pagalbos“, - sako mažų kainų vaistinių tinklo „Camelia“ vaistininkė Dovilė Meškauskaitė.

Pasak jos, jau iš anksto galima numatyti, kokie negalavimai dažniausiai ištiks žmones vasaros švenčių metu.

„Prie tradicinių virškinimo bei širdies veiklos sutrikimų vasarą prisideda nusiskundimai dėl nudegimų saulėje, vabzdžių – uodų ir erkių – įkandimų“, - vardijo vaistininkė.

Esant karščiams, ypač vyresnio amžiaus žmonėms, kyla grėsmė, kad pablogės širdies ir kraujotakos veikla: gali padidėti arba sumažėti kraujo spaudimas, padažnėti pulsas, atsirasti galvos svaigimas, silpnumas. Taip nutinka, nes gausiai prakaituojant netenkama daugiau skysčių ir mineralinių medžiagų, atsiranda magnio, kalcio, kalio, natrio trūkumas.

„Kaip ir per kiekvienas šventes, taip ir per Jonines, mėgstama daugiau ir sočiau pavalgyti, suvartojama daugiau alkoholinių gėrimų. Dėl neatsakingo šių produktų vartojimo kyla grėsmė skrandžiui, kasai, žarnynui. Dėl didesnio maisto kiekio skaidymo gali būti jaučiamas sunkumas skrandyje, padidėti rūgštingumas, kamuoti pilvo pūtimas, skausmas, užkietėti viduriai ar prasidėti viduriavimas apsinuodijus neįprastu, nešviežiu maistu ar alkoholiu“, - pasakojo mažų kainų vaistinių tinklo specialistė D.Meškauskaitė.

Anot vaistininkės, vasarą daugiau dėmesio vertėtų skirti odai, apsaugoti ją nuo tiesioginių spindulių ir vengti ilgo buvimo saulėje. Taip pat verta pasirūpinti repelentais nuo uodų, erkių ir kitų kandančių, geliančių vabzdžių, kurių gamtoje šiuo metų laiku ypač gausu.

„Išvengti negalavimų ne visiems pavyksta, dėl to po švenčių vaistinėse apsilanko gyventojai, ieškantys preparatų savijautai pagerinti. Po Joninių dažniausiai perkami virškinimo fermentai, rūgštingumą mažinantys preparatai, anglies tabletės, preparatai nuo viduriavimo, vaistai nuo skausmo bei priemonės po uodų ir kitų vabzdžių įkandimų“, - lankytojų nusiskundimus vardijo specialistė.

„Reziumuojant TOP 5 „pošventiniai“ vaistiniai preparatai, – tai virškinimo fermentai, rūgštingumą mažinantys preparatai, vaistai nuo skausmo bei priemonės nuo pagirių. Apie šventinius įpročius šį tą pasako ir tas faktas, kad po jų  padidėja skubiosios kontracepcijos preparatų pirkimas“, - tendencijas apibendrino „Camelia“ vaistininkė.

Anot jos, ne tik daugelio šių problemų, bet ir neplanuotų finansinių išlaidų vaistams, būtų galima išvengti, jei atsakingiau žiūrėtume į savo sveikatą. „Jei taip pat rūpestingai kaip išvykas į gamtą ar pas draugus, planuotume ir savo racioną, veiklas, o maistą ir alkoholį vartotume saikingai ir tam tikrais atvejais imtumėmės prevencinių priemonių, daugelio šių „šventinių“ nemalonumų  tikrai išvengtume “, - reziumavo D.Meškauskaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mindaugas

Mindaugas portretas
Tam, kad lytine funkcija atistatytu iki nepriekaistingos visoms 6-7 val, tereikia isgerti vos 100mg (dazniausiai) Spedros doze. Sio preparato veiklioji medziaga avanafilis yra itin gerai toleruojamas, todel intymus gyvenimas pagereja be jokio salutinio poveikio. Apie Spedra: w ww. goo. gl/j5JG2H ir w ww .goo. gl/NKPhbP

Minde

Minde portretas
Po tokiu sventimu kartais ir islenda visokios problemos miegamajame. Dziugina bent tai, kad tokias problemas kaip per silpna erekcija dabar galima pasalinti vos per 15 minuciu, kai isgeri Spedros, isigytos tiesiog vaistineje. Sie naujos kartos vaistai veikia ir be pastovaus vartojimo, tiesiog isgerus pagal poreiki. Sustiprina ne tik pajeguma, bet ir malonuma.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių