Vakcinoms nuo COVID-19 laikyti planuojama įsigyti du ultra žemos temperatūros šaldiklius

Būsimoms vakcinoms nuo koronaviruso laikyti planuojama įsigyti du ultra žemos temperatūros šaldiklius, BNS informavo Ekstremalių sveikatai situacijų centras (ESSC).

Centro teigimu, kiekvieno iš jų talpa turėtų būti ne mažesnė nei 700 litrų.

„Minimali reikalaujama talpa yra 700 litrų, tačiau neaišku kokia talpa bus pasiūlyta tiekėjų. 700 litrų šaldiklyje galima saugoti daugiau nei 325 tūkst. vakcinos dozių“, – rašoma BNS pateiktuose atsakymuose.

ESSC maksimalios pirkimo sumos neatskleidžia, nes siekiama, „kad tiekėjai konkuruotų tarpusavyje, o ne taikytų į pirkimo biudžetą“.

Pasak įstaigos, kol kas nežinoma, ir kada šie šaldikliai galėtų pasiekti Lietuvą.

„Tai priklausys nuo tiekėjo pasiūlyto termino. Pristatymo terminas yra vienas iš vertinimo kriterijų“, – informuoja ESSC.

Jau anksčiau Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad COVID-19 vakcinos transportavimo paslaugas bus siekiama įsigyti iš jos gamintojų. Jeigu vakcinų gamintojai transportavimo paslaugų suteikti negalės, sutartis dėl jų planuojama sudaryti su logistikos bendrovėmis.

Pristatymo terminas yra vienas iš vertinimo kriterijų.

Be to, anot ministerijos, siekiant tinkamai atlikti vakcinaciją ESSC taip pat organizuoja ir jai reikalingų priemonių, tokių kaip vienkartinės kaukės, vienkartinės pirštinės, dezinfekcinės servetėlės, pirkimą už daugiau nei 570 tūkst. eurų.

Šias priemones tikimasi gauti gruodį arba sausį.

Lietuva perka vakcinas kartu su kitomis Europos Sąjungos valstybėmis. Europos Komisija jau yra sudariusi sutartis su farmacijos kompanijomis „AstraZeneca“, „Janssen Pharmaceutica NV“ „Sanofi“ ir GSK,  „BioNTech“ ir „Pfizer“, „CureVac“ ir „Moderna“.

Lietuva siekia įsigyti 70 proc. šalies gyventojų paskiepyti reikalingą vakcinų kiekį, taip pat vakcinų įsigijimus diversifikuoti tarp kelių gamintojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių