V. Kasiulevičius: kur fronto linijų nėra, virusas sprendžia, kas iš mūsų gyvens

  • Teksto dydis:

„Sunku stebėti, kaip COVID-19 vėl pasiima savo auką, mūsų žmogų, galbūt tavo bendraamžį“, – savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje rašo VU profesorius, Santaros klinikų šeimos gydytojas Vytautas Kasiulevičius.

V. Kasiulevičiaus teigia, kad nors ir nuo kovo pradžios Lietuvoje kasdien informuojama apie kovą su COVID-19, pateikta statististika bei elementarūs „skaičiai“ smogia labai asmeniškai.

„Mirtis pandemijos metu tokia nuasmeninta, tarsi būtų tik skaičius. Per 10 dienų matydamas tik paciento duomenų klinikinių duomenų srautą prisiriši prie jo, nors ir niekada jo nepažinojai. Kiekvienas laboratorinio kraujo rodiklio pokytis, kuris suteikia vilties, įkvepia nepasiduoti ir toliau ieškoti, kaip sustabdyti tą citokinų audrą. Bet ateina toks momentas, kai pagaliau suvoki, kad komanda padarė viską, bet šiandien laimėti neįmanoma.

Sunku stebėti, kaip COVID-19 vėl pasiima savo auką, mūsų žmogų, galbūt tavo bendraamžį. Ta nuasmeninta statistika smogia labai asmeniškai. Ir labai sunku trauktis. Sunku ieškoti atsakymų, ką ir kaip geriau galėjome padaryti. Tokia ta neromantiška COVID-19 fronto linija. Tik mūsų fronto linijos eina ten, kur mes užgniaužiame savo skausmą ir vis tiek nenustojame priešintis, tyliai mintyse kartodami savo kasdienes maldas, kuriose prašome jėgų visiems mums atsilaikyti iki rytojaus.

Ir taip kasdieną, kol visą tai įveiksime. Nes ten, kur fronto linijų nėra, mes tiesiog pasiduodame, leisdami virusui spręsti, kas iš mūsų gyvens, o kas mirs“, – feisbuke dėsto V. Kasiulevičius.

Portalas primena, kad Lietuvoje iki pirmadienio ryto nustatyti dar devyni koronaviruso atvejai, bendras užsikrėtusiųjų skaičius išaugo iki 1062.

Sveikatos apsaugos ministerijos teigimu, tai – duomenys iš šešių laboratorijų, sekmadienį ištirtas 791 mėginys.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro duomenimis, šalyje užfiksuotų koronaviruso aukų skaičius sekmadienį padidėjo iki 24. Be kita ko, iki 101 išaugo pasveikusiųjų skaičius – jų keturiais daugiau nei dieną prieš, tarp pasveikusiųjų 15 sveikatos priežiūros specialistų, tarp jų – farmacininkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jezus

jezus portretas
kaledos bus su komendanto valanda...

na

na portretas
jau visi Kaune kalba, pypina, nes ruošiasi į Seimą, galvoja, kad kas už jį balsuos...kas be jo gyvens.

kloaka

kloaka portretas
korona skirtas naikint zmonija is leto,kad neuzkist ligoniniu.globalistu planas 2 mlrd. sumazint zmonijos pirmam etape ir jeigu trampo pertvarkymas pasaulio nepasiseks,tai liks tik 500 mln.dometis reikia...lietuvoj karantinas baigsis kai visam pasaulyje nebus karantinu
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių