V. Kasiulevičius dalijasi tyrimų rezultatais: kaukės saugo nuo COVID–19 infekcijos

  • Teksto dydis:

„Net dvi rimtos publikacijos dviejuose geriausiuose pasaulio medicinos žurnaluose „Science“ ir „The Lancet“ patvirtino tą patį – kaukės saugo nuo COVID-19 infekcijos“, – teigia šeimos gydytojas, Vilniaus universiteto profesorius Vytautas Kasiulevičius.

„Ir atkreipkite dėmesį – „The Lancet“ nurodo, kad respiratoriai geriau saugo negu medicininės - chirurginės kaukės. O kiek mane ir tuos, kurie tą patį teigė, kvailino už medicinines kaukes, visi kas netingi nuo medikų iki ne medikų, nuo pozicijos iki opozicijos, o už respiratorius tai „drožė“ SAM ir jai pavaldžių įstaigų visuomenės sveikatos specialistai. ,,Kasiulevičius niekų prigalvoja“, neklauso PSO rekomendacijų, medikų apsaugai reikalauja „padidintos ir įrodymais nepagrįstos“ apsaugos ir t.t. Dėl testavimo apimčių didinimo reikalavimo irgi buvau kaltas, nes „tyrimai negydo“. Na, bet svarbiausia, kad sąžinei ramu“, – feisbuke antradienio popietę rašė profesorius.

Primename, kad dėl koronaviruso ligoninėse gydomi 58 pacientai, iš jų reanimacijos skyriuose – du, antradienį pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

„Ligoninėse šiuo metu gydomi 58 pacientai, iš jų reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuose – du. Dirbtinė plaučių ventiliacija taikoma vienam žmogui, o su deguonies kaukėmis gydoma 14 pacientų“, – BNS sakė NVSC Vilniaus departamento vadovė Rolanda Lingienė.

Iš viso Lietuvoje, antradienio duomenimis, patvirtinti 1682 užsikrėtimo koronavirusu atvejai. Infekcine liga tebeserga 353 užsikrėtusieji, pasveiko – 1249.

Nuo COVID-19 mirė 71 asmuo, dar devyni susirgusieji mirė dėl kitų priežasčių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Petras Burgaila

Petras Burgaila portretas
Kaukės apsaugo? Nesakau, kad ne. Tačiau žinau, kad saugo jei teisingai jas nešiosi ir keisi laiku. Įsivaizduokite - kaukė tai filtras, Kiek laiko gali vienkartinė jaukė/filtras filtruoti. Manau, ne daugiau kaip pusvalandį, o gal ir trumpiau. Nes kaukė turi nepraleisti virusų, o ore pilna už juos didesnių įvairių dalelių: mikrobai, dulkės, žiedadulkės ir kt., visko pilna ore pilna., ypač kai mieste smogas, gatvėse dulkės. Ir kaukė tuoj užsikemša, Stebėkite žmonės: ateina, išsitraukia seną vienkartinę kaukę ir užsideda. Ar ši kaukė filtruoja. Ji seniai užsiteršusi, užsikimšę filtro poros. Ir kvėpuoja pro kaukės šonus, net akiniai aprasoja. Ir ką gi, prietelius su kauke, o kad ši kaukė sena, užsikimšusi ir nebefiltruoja - kas nustatys? Tad turėtų būti kaukės su indikatoriais, Išsiėmei iš pakuotės ir po kiek tai laiko balta indikatorinė juostelė pageltonuoja po to paraudonuoja - laikas keiti. Niekas nevažinėja su auto užsikimšusiai oro ar tepalų filtrais, o žmonės dėvi senas kaukes

Dd

Dd portretas
su jomis gali sluojant naudot.

XD

XD portretas
Visi profesoriai kalba skirtingai, kažin kodel ?
VISI KOMENTARAI 45

Galerijos

Daugiau straipsnių