Ugdymo įstaigose registruoti 267 koronaviruso atvejai, gydymo – 662

Ugdymo įstaigose nuo rugsėjo pradžios registruoti 267 koronaviruso atvejai, gydymo įstaigose nuo koronaviruso plitimo pradžios jau susirgo 662 asmenys, teigia Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

„Šio ryto duomenimis, nuo rugsėjo pirmosios 135-iose šalies ugdymo įstaigose buvo registruoti 267 COVID-19 ligos atvejai, ši infekcija buvo diagnozuota 174 vaikams, iš kurių dešimt buvo ikimokyklinio amžiaus, taip pat 73 ugdymo procese dalyvaujantiems asmenims ir 20-čiai darbuotojų, kurie ugdymo procese nedalyvauja“, – pirmadienį spaudos konferencijoje informavo NVSC atstovė Rolanda Linginė.

Anot jos, dėl kontaktų su užsikrėtusiais izoliavosi daugiau kaip 2,3 tūkst. ugdymo įstaigose dirbančių asmenų arba moksleivių, vidinis koronaviruso plitimas nustatytas 21-oje įstaigoje, į kitas įstaigas infekcija, epidemiologų vertinimu, pateko iš namų ir socialinės aplinkos.

Tuo metu gydymo įstaigose nuo pandemijos pradžios registruoti 622 atvejai darbuotojams, šiuo metu tebeserga 218. Vien per rugsėjo mėnesį ir spalio pradžią registruoti 203 atvejai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių