Tyrimas: Prancūzijoje nuo COVID-19 dažniau miršta žmonės, gimę ne jos teritorijoje

Prancūzijoje gyvenantys, bet ne jos teritorijoje gimę žmonės dažniau miršta nuo COVID-19 negu vietiniai gyventojai. Tai sakoma antradienį paskelbtame Nacionalinio statistikos ir ekonomikos tyrimų instituto (Insee) pranešime.

Koronaviruso epidemijos duomenų analizė rodo, kad Afrikoje ir Azijoje gimusių asmenų mirštamumas šių metų kovą ir balandį, t. y. intensyviausiais epidemijos mėnesiais, palyginti su analogišku praėjusių metų laikotarpiu padidėjo 48 proc. Prancūzijoje gimusių asmenų mirštamumas išaugo tik 22 proc.

Ypač padidėjo atvykėlių iš Afrikos mirštamumas: iš Šiaurės Afrikos (Alžyro, Maroko ir Tuniso) kilusių žmonių mirštamumas išaugo 54 proc., o kilusiųjų iš kitos Juodojo žemyno dalies – 114 proc. Azijos šalyse gimusių žmonių mirštamumas padidėjo 91 proc.

Ekspertų nuomone, didesnį ne Prancūzijoje gimusių žmonių mirštamumą iš dalies lėmė tai, kad jie gyvena perpildytuose butuose, plačiai naudojasi visuomeniniu transportu. Be to, prie koronaviruso plitimo šiose gyventojų grupėse prisidėjo kai kurie veiksniai, susiję su jų darbo pobūdžiu. Daugelis migrantų dirba slaugytojais, greitosios pagalbos, transporto ir priešgaisrinės tarnybos darbuotojais, valytojais, kurjeriais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
labai gerai nors truputi apsivalys nuo siuks;iu.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių