Trečiasis koronaviruso atvejis Kaune: papasakojo, kaip jaučiasi vyras

  • Teksto dydis:

Penktadienį Lietuvoje patvirtinti dar trys koronaviruso atvejai, vienas iš jų – mūsų mieste. Kauno klinikinė ligoninė pateikė daugiau informacijos apie naujausią koronaviruso atvejį Kaune.

Kauno klinikinės ligoninės vadovo žiniomis, iš Italijos grįžęs 27-erių vyras maistą užsisakydavo per kurjerį, bendravo tik su seserimi, kuri taip pat bus tiriama dėl infekcijos.

„Save izoliavo, bet gyveno kartu su seserimi. Sesuo taip pat jau karščiuoja ir, mano žiniomis, taip pat ji tikrinsis dėl COVID-19 infekcijos. Kartu skrido dar šeši žmonės, jie yra save izoliavę“, – žurnalistams sakė Kauno klinikinės ligoninės direktorius Albinas Naudžiūnas.

„Pati paciento būklė, kiek jis leido apie save informuoti, yra nebloga, vakar jis karščiavo ir skaudėjo gerklę, šiandien temperatūra yra normali, savijauta jo yra normali“, – sakė ligoninės vadovas.

Tai, kas nustatyta dabar Lietuvoje, tie šeši atvejai, tai yra ledkalnio viršūnė.

Vis dėlto medikas mano, kad esami atvejai – tik pradžia, o neišaiškinų atvejų yra daugiau.

„Tai, kas nustatyta dabar Lietuvoje, tie šeši atvejai, tai yra ledkalnio viršūnė, greičiausiai yra žymiai daugiau užsikrėtę ta infekcija ir už savaitės-dviejų reikės laukti sunkesnių pacientų“, – teigė A. Naudžiūnas.

Iš viso koronavirusas Lietuvoje patvirtintas šešiems asmenims.

Apie pirmąjį koronaviruso atvejį paskelbta vasario 28 dieną. Infekcija nustatyta iš Veronos (Italija) vasario 24 dieną grįžusiai 39-erių metų pacientei.

Šiuo metu pacientė yra izoliuota Respublikinėje Šiaulių ligoninėje, kur yra tokiems susirgimams gydyti pritaikyta infrastruktūra.

Taip pat antradienio vakarą patvirtinti du nauji užsikrėtimo koronavirusu atvejai. Trečiadienį sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga pranešė, kad abu nauji koronaviruso atvejai – įvežtiniai.

Penktadienį patvirtinti dar trys koronaviruso atvejai: Kaune, Vilniuje ir Klaipėdoje.

Dėl koronaviruso grėsmės Lietuvoje paskelbta ekstremali situacija, dviem savaitėms sustabdyta visų šalies švietimo, kultūros, sporto ir laisvalaikio įstaigų veikla, uždraustos kelionės į kai kurias valstybes.

Pasaulyje registruota 128,3 tūkst. koronaviruso atvejų, 4,7 tūkst. žmonių mirė, daugiau kaip 68,3 tūkst. pasveiko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Laimingas Lietuvoje

Laimingas Lietuvoje portretas
Dabar visi į Lietuvą grįžta, o kiek rašy ta kokia ta Lietuva , kokių straipsnių prisiskaitėme.

sipa

sipa portretas
palaukite ruoj gris visi pastuolininiai is olandiju belgiju . norvegija palieka lietuviai masiski bega iki kol leidzia isvykt i lt lyg ten bus geriau . laukite nes tie rai visi uzves o lt manau su savo keliom palatom ir aparatais senais tiktai nieko nepajegs rimtesnio isgelbet

...

... portretas
Ech, nuomone, kiba tu blondinės 'nuomonė'? Nes tu gali savimi iki išprotėjimo rūpintis, BET - kažkoks 'šaunuolis' SAVO pramogai nuvykęs paslidinėt į PATĮ virusų židinį, ir... naudosis ESĄ savo 'teise' tavęs neinformuot kad jis 'zaraznas', taip kad - tau, 'besirūpinant savimi' teliks TIK pasikart... nes tu net neturėsi už ką gydytis (o ir niekas tavęs negydys, nes VISI šokinės apie tą kuris už pinigus viską TIK sau).
VISI KOMENTARAI 40

Galerijos

Daugiau straipsnių