A. Veryga: išlieka intriga, ar Lietuva peržengs leistiną sergamumo COVID-19 rodiklį

Ar Lietuva peržengs 16 atvejų 100 tūkst. gyventojų sergamumo koronavirusu rodiklį ir bus įtraukta į Latvijos paveiktų šalių sąrašą, išlieka intriga, sako sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

„Ar mes peržengsime, ar neperžengsime tą rodiklį, išlieka intriga. (...) Kai baigsis pilnai diena, kai turėsime visus duomenis, rytoj Latvija tikrinsis tą rodiklį ir tada bus aišku, ar patekome į paveiktų šalių sąrašą“, – kalbėjo A. Veryga.

Naujausiais Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro duomenimis, šiuo metu Lietuvoje šis rodiklis yra 15,5.

Ministro teigimu, jei Lietuva viršys sergamumo rodiklį, Latvijoje saviizoliacija bus pradėta taikyti nuo šeštadienio, o Estijoje – nuo pirmadienio.

Jis taip pat pabrėžė, kad Latvija aktyvios sienų kontrolės nevykdys, tačiau kaimyninės šalies pareigūnai aktyviai stebės į šalį atvykstančius turistus.

„Jei nuvyksite su automobiliu, kuris turi lietuviškus numerius, arba pabandysite apsigyventi viešbutyje, tikrai sulauksit klausimų, iš kur atvažiavot, kodėl nesisaviizoliuojate“, – aiškino A. Veryga.

Jei nuvyksite su automobiliu, kuris turi lietuviškus numerius, arba pabandysite apsigyventi viešbutyje, tikrai sulauksit klausimų, iš kur atvažiavot, kodėl nesisaviizoliuojate.

Augant koronaviruso atvejų skaičiui Lietuvoje ir Estijoje, Latvijos premjeras Krišjanis Karinis antradienį pranešė, kad kaimyninių šalių piliečiams nebus taikoma išimtis ir atvykę į Latviją jie turės laikytis privalomos dviejų savaičių izoliacijos, jei pastarųjų dviejų savaičių sergamumo koronavirusu rodiklis šiose valstybėse viršys 16 atvejų 100 tūkst. gyventojų.

Naujausiais Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro duomenimis, šiuo metu Lietuvoje šis rodiklis yra 15,5 atvejo 100 tūkst. gyventojų, Estijoje – 14,2.

Lietuva, Latvija ir Estija dėl vadinamojo „kelionių burbulo“ sutarė gegužę – šių šalių piliečiai tarp Baltijos valstybių šiuo metu gali keliauti nevaržomai.

Konferencijos vaizdo įrašas:

Per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinta 20 naujų koronaviruso atvejų, bendras skaičius siekia 2978, ketvirtadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

Šiuo metu koronaviruso infekcija tebeserga 978 asmenys, 1901 pasveiko.

Nuo COVID-19 iš viso mirė 86 asmenys, dėl kitų priežasčių mirė 13 užsikrėtusiųjų.

Izoliacijoje yra 5549 žmonės.

Nuo birželio 1 dienos Lietuvoje nustatyti 197 įvežtiniai atvejai.

Per praėjusią parą laboratorijose ištirtas 4881 ėminys, iš viso iki šiol ištirti 653 tūkst. 744 ėminiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Apie 15 val

Apie 15 val portretas
Rodiklis buvo 15.5. DABAR jau 16.5. Kaip tai?

Tikriausiai

Tikriausiai portretas
Neperžengs, padarys taip kaip reikia, kai reikia sumažins, o po to padidins. Tikslūs skaičiai nėra aiškūs.

ir

ir portretas
toliau vykdomi uzsakymai pagal melindos grafika'.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių