Sveikatos reikalų komiteto posėdžio diskusijų įrašas dėl abortų – įslaptintas

Seimo Sveikatos reikalų komiteto (SRK) posėdžio, po kurio kai kurie parlamentarai apkaltino kunigą Andrių Narbekovą neetišku elgesiu, garso įrašą nuspręsta įslaptinti, rašo "Lietuvos žinios".

Pasak dienraščio, nors tai padaryta esą nenorint drumsti ramybės prieš artėjančias šventes, būtent šis sprendimas kursto dar didesnę intrigą, kas iš tiesų sukėlė viešąją erdvę sudrebinusį skandalą.

Praėjusį trečiadienį Seimo SRK svarstė Gyvybės prenatalinėje fazėje apsaugos įstatymo projektą. Jau tapo įprasta, kad parlamentarams diskutuojant apie abortų draudimą kyla didžiulės aistros, tačiau tąsyk jos pasiekė nematytą lygį.

Posėdžiui pasibaigus dalis jo dalyvių per žiniasklaidą apkaltino kunigą A. Narbekovą vartojus "itin šlykščią retoriką", įžeidus parlamentarę konservatorę Vidą Mariją Čigriejienę. Vėliau Seimo SRK vadovės "darbietės" Dangutės Mikutienės iniciatyva posėdžio garso įrašą nuspręsta įslaptinti.

Konkrečių dvasininko žodžių nei V.M.Čigriejienė, nei ją ginti stojęs partijos kolega Antanas Matulas necitavo, tačiau A.Narbekovo elgesiu pasipiktinta taip, kad net nuspręsta daugiau nebekviesti jo į komiteto posėdžius.

Abu parlamentarai teigė buvę įžeisti dvasininko mestų kaltinimų V.M.Čigriejienei sovietmečiu darius abortus ir turint konfliktą su savo sąžine.

Pats A.Narbekovas aiškino, kad etikos ribas peržengė ne jis, o V.M.Čigriejienė ir A.Matulas.

„(...) To nepadariau, nes pamačiau, kas yra abortas. Profesorė V.M.Čigriejienė rodė, kaip šios procedūros metu suskaldo vaisių į gabalus, išima rankas, kojas, krūtinės ląstą. Kai tai papasakojau, ant manęs pradėjo šaukti: „Tu meluoji, šmeiži.“ Bet esu liudininkas to, ką mačiau savo studijų metais. Tą patį jums gali pasakyti šimtai žmonių“, - kalbėjo kunigas.

Paklaustas, kurie jo žodžiai galėjo suteikti pagrindą kaltinimams dėl šlykščios retorikos vartojimo, A.Narbekovas sakė manantis, kad taip sureaguota būtent į jo pasakojimą apie tai, kaip atrodo aborto procedūra.

A. Narbekovas, taip pat parlamentaras A.Matulas sako esantys už tai, kad komiteto posėdžio įrašas būtų paviešintas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to jei moteris

to jei moteris portretas
Prof. A. Narbekovas tuo metu buvo vienas geriausių medicinos studentų, jei ne geriausias.

Baisu

Baisu portretas
kai parlamentarai vaidina nekaltus avinėlius.Vida ir Antanas, abortmacheriai, tegul tyl suglaudę šiknas!

www

www portretas
neziurint baznycios priestaravimu reikia iteisint nes cia ne motinos ir jos neaukles irpaleis nepilnavercius vaikus vargui ir maziau bus debilu o sito labai nori pedofilai nes jie vaiku tai negimdo....
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių