Sveikatos apsaugos ministras pažėrė kritikos NVSC: manęs tai netenkina

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys teigia, kad jo neįtikino Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) direktoriaus Roberto Petraičio paaiškinimai dėl rastų 804 neapskaitytų mirčių, susijusių su koronavirusu.

„Visą krizės laikotarpį kartojosi netikslumai dėl įvairių statistinių dalykų, ypač susiję su Nacionalinio visuomenės sveikatos centro veikla. Manęs kaip ministro tai netenkina. Todėl buvau susitikęs su institucijos vadovu ir kalbėjome apie įvairias praktines veiklos problemas. Susitikimo metu aš nebuvau įtikintas atsakymais, todėl paprašiau, kad institucijos vadovas man raštu pateiktų išsamų situacijos vertinimą dėl nustatytų 804 neapskaitytų mirčių. Kad pateiktų situacijos susidariusias aplinkybes ir priežastis“,  – sakė A. Dulkys.

Ministras A. Dulkys nurodė NVSC direktoriui pateikti išsamų situacijos vertinimą raštu, kurį gavus bus imtasi reikiamų priemonių.

„Paprašiau, kad būtų pateiktas visų atliekamų epidemiologinių tyrimų detalus darbų skaitmenizavimo grafikas ir išsamus paaiškinimas, kaip vis dėlto įgyvendinama šio centro pareiga perimti užkrečiamų ligų ir jų sukėlėjų valstybės informacinės sistemos valdytojo teises ir pareigas. Bei kokių konkrečių veiksmų buvo imtasi. Gavęs raštiškus atsakymus imsiuosi konkrečių priemonių“, – teigė sveikatos apsaugos ministras.

Primename, kad vykdant NVC veiklos skaitmenizavimą, rastos 804 neapskaitytos mirtys, susijusios su koronavirusu.

Duomenys gauti, palyginus NVSC ir Registrų centro spalio–gruodžio mėnesių statistiką. Nustatyta, kad neapskaičiuotos 324 mirtys dėl koronaviruso (COVID-19) ir 480 mirčių dėl kitų priežasčių, tačiau mirusieji sirgo koronavirusu.

Tuo metu NVSC teigė, kad mirčių statistikos neatitikimai atsirado ne dėl NVSC kaltės. NVSC visuomenės informavimo specialistė Justina Petravičienė akcentuoja, kad centras mirčių statistiką visų pirma gauna iš gydymo įstaigų ir tik tada, pasak jos, informacija yra apskaitoma. Todėl, pasak NVSC atstovės, spalio-gruodžio mėnesio mirčių statistikos neatitikimas galimai yra nulemtas vėluojančios informacijos iš gydymo įstaigų dėl joms tenkančių didelių apkrovų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pensininkas Jonas

pensininkas Jonas portretas
krizės metu kelti paniką gali nebrandus valdininkėlis.Liūdna,tikriausia p.Prezidentas buvo teisus nenorėdamas Dulkio skirti sveikatos ministru.Sveikatos visiems ir laimingų ateinančių.

Vilma

Vilma portretas
AR STATISTIKA YRA SVARBIAUSIA?????? MINISTRO NESIMATO..... PORA KARTU MACIAU SKAITANTI KAZKA...

Pilietis

Pilietis portretas
Pagaliau, matosi kad ledai pajudejo. Jauciasi, kad zmogus - tikras vadovas- vadybininkas. Seniai reikejo NVSC darbus kontroliuoti, optimizuoti etatines pareigybes,
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių