Sveikatos apsaugos ministras: Lietuva ruošiasi pesimistiniam scenarijui

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga patikino, kad Lietuva ruošiasi ir sudėtingiems scenarijams, perkami vaistai, įranga, dėliojami planai dėl papildomų medicininių patalpų. Anot jo, tikimasi, kad tokių priemonių neprireiks, bet jei vis dėlto taip nutiktų, tai lėšos būtų tam skirtos iš valstybės rezervo.

Nors ekspertai ir pateikia pesimistinį scenarijų, kad Lietuvoje gegužės mėnesį bus 20 tūkstančių sergančiųjų, A. Veryga teigia, kad jei taip ir būtų, ne visiems reikės ligoninių bei kvėpavimo aparatų.

„Pagal dabartinius ekspertų skaičiavimus, Lietuva turėtų su šiuo uždaviniu susidoroti net ir be didelių arenų. Vilnius, aišku, išskirtinė vieta, nes čia gyventojų koncentracija pati didžiausia, todėl gydymo įstaigų gali ir neužtekti. Bendrai imant Lietuvos masteliais ir skaičiuojant, kiek mes turime lovų ligoninėse, ir kiek tų lovų yra užimta, tai Lietuva turėtų su tokiu iššūkiu susidoroti. Dėl įrangos – jos yra perkama, yra sudėlioti planai gydymo įstaigoms, kaip išplėsti deguonies lovų įrengimą (...) Jei iškiltų toks poreikis miestuose įsteigti tokias dideles vietas, matyt, irgi realistinis variantas. (...) Mano žiniomis, patogiausios vietos galėtų būti tos pačios arenos, kurios turi gerai išdėstytus sanitarinius mazgus“, – apie teorinius scenarijus kalbėjo ministras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Arturiukas

Arturiukas portretas
Manau šiuo sunkiu metu mums labai pasisekė,kad vadovauja paradui psichiatras ir policininkas.Dvasios ligoniams vienas,smarkuoliams kitas,savo srities specialistai.Pasamprotaukite,jei vadovautų koks konservinis-liberastas???Juoda skylė be šviesos tunelio gale :)ramaus karantino tautiečiai!!!

...

... portretas
Prezidentinis valdymas gal ir galimas būtų, BET - tik JEI turėtume Prezidentą; labiau panašu kad ruošiama dirva 'konservinei' SS diktatūrai.

Juokauji

Juokauji  portretas
Danute ?:)))
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių