Studijas baigusiems gydytojams palengvinta licencijų išdavimo tvarka

Gydytojai absolventai ir rezidentai, kurie per pastaruosius dvejus metus baigė studijas, kreipdamiesi į Valstybinę akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnybą gauti medicinos praktikos licenciją, deklaraciją apie ketinimą verstis medicinos praktika galės pateikti tik internetu, ir dabar tai padaryti bus dar paprasčiau.

Akreditavimo tarnybos direktorės Noros Ribokienės teigimu, sukurta patraukli internetinė forma bei patogus būdas licencijai gauti, tad laikantis nustatytos tvarkos, procesas bus greitas ir sklandus.

„Deklaraciją reikia pateikti ne anksčiau nei nurodyta išdavimo ir registravimo data diplome ir internatūros ar rezidentūros pažymėjime. Ją pateikusiam žmogui jau kitą dieną suteikiama elektroninė medicinos praktikos licencija. Tačiau nepateikus visų reikiamų dokumentų arba nesilaikant nustatytų terminų, neišvengiamos komplikacijos, stabdant išduotą licenciją", – įspėja N. Ribokienė.

Baigusieji medicinos internatūrą, kreipdamiesi dėl medicinos gydytojo licencijos, internetu turi pateikti abu įgijimą patvirtinančius dokumentus: diplomą ir internatūros baigimo pažymėjimą. O tuo atveju, kai licencija gauta pateikus tik deklaraciją be dokumentų, licencijos turėtojas privalo per 30 dienų pateikti reikiamus dokumentus ir užpildytą pranešimą dėl licencijavimo dokumentų bylos papildymo. Antraip priimamas sprendimas sustabdyti išduotos licencijos galiojimą.

Taip pat svarbu žinoti, kad gydymo įstaigos, įdarbindamos specialistus, neturi reikalauti iš licencijos turėtojo papildomų dokumentų, patvirtinančių licencijos išdavimą ar galiojimo būseną. Šią informaciją galima patikrinti akreditavimo tarnybos interneto svetainės skiltyje „Licencijos" ir elektroninių paslaugų portalo skiltyje „Specialistų licencijos", taip pat elektroninėje sveikatos paslaugų ir bendradarbiavimo informacinėje sistemoje (ESPBI) ir privalomojo sveikatos draudimo informacinės sistemos „Sveidra" medicinos elektroninėje tobulinimo administravimo posistemėje „Metas".



NAUJAUSI KOMENTARAI

kodėl egzaminų nereikia?

kodėl egzaminų nereikia? portretas
O kodėl gydytojams, kurie nori užsiimti privačia medicinine praktika nereikia laikyti kvalifikacinių egzaminų kaip pavyzdžiui advokatams?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių