S. Jasevičiūtė pasidalijo gudrybe, kurią žino ne visi: gali išgelbėti jums gyvybę

  • Teksto dydis:

Sutrikus sveikatai ar kitos nelaimės atveju medikams ypatingai svarbu žinoti apie asmenį kuo daugiau detalių, galėsiančių praversti gelbstint jo gyvybę. Tačiau dažnai jų sužinoti nepavyksta, nes mobilieji telefonai – apsaugoti užraktu. Bet vienas būdas padėti sau ir medikams vis dėlto yra.

Būdu, kaip palikti mobiliajame telefone naudingą informaciją prieinamą net tuomet, jei įrenginys apsaugotas užraktu, asmeniniame socialinio tinklo „Facebook“ profilyje pasidalijo žinoma radijo laidų vedėja Skaiva Jasevičiūtė.

Prie įrašo pridėjusi užfiksuotą telefono ekrano nuotrauką, kurioje oranžine spalva pažymėjo užrašą „Tik skubios pagalbos skambučiams“ ir paaiškino itin svarbius niuansus, kurie praverstų medikams, jei žmogų ištiktų bėda.

„Pagalvojau, kad tai gali būti svarbu ir gal ne visi apie tai žinote. Ir tai gali išgelbėti jums gyvybę. Informaciją apie savo alergijas, donorystę, kraujo grupę ir kitas svarbias savo sveikatos detales, bei artimiausių žmonių kontaktus galite ir turėtumėte susivesti į savo telefoną. Telefonas yra daiktas, kurį dažnai randa medikai šalia jūsų nutikus nelaimei ir tai net gali išgelbėti jums gyvybę, kai laikas – svarbus. Kaip tai padaryti? Kol jūsų telefonas užrakintas, spaudžiate SKUBIOS PAGALBOS SKAMBUTIS. Atsidarius klaviatūrai yra tokia „Skubios pagalbos informacija“. Ten paspaudus suvedate visus reikalingus duomenis“, – turimomis žiniomis socialiniame tinkle pasidalijo Skaiva.

Žinoma moteris pabrėžė, kad medikai ir policija šią funkciją žino, todėl taip jiems bus lengviau susisiekti ir su asmens artimaisiais.

Daugelis prie įrašo feisbuke komentavusių ir juo pasidalijusių internautų užsiminė apie pastarąją funkciją niekada girdėję. Kiti dėkojo už priminimą ir pabrėžė, jog tokia informacija, suvesta į telefoną, galėtų būti naudinga ne tik ištikus nelaimei, bet ir radus svetimą telefoną. Nes būtent taip pavyktų susisiekti su įrenginio savininko artimaisiais ir jam telefoną grąžinti.

Dalis komentatorių, besinaudojančių skirtingų prekinių ženklų mobiliaisiais, netruko pastebėti, kad Skaivos aptartas būdas ne visuose jų modeliuose įgyvendinamas vienodai, tačiau pažymėjo išeitis „iPhone“, „Huawei“ ir „X-iomi“ turėtojams:

„iPhone“, „Huawei“, „X-iomi“ / Feisbuko nuotr.



NAUJAUSI KOMENTARAI

brr to Senjoras

brr to Senjoras   portretas
tevas jau 84m, tai is vidines puses lauko duru pakabinu priminimus, ranka rasytus popierinius kitoj pusej lipnius... raktai, klausos aparatas, mobilus, pinigine, o ir i batus tegu pasiziuri i miesta islekia kai kada su slepetem...galima ir kontaktus artimu zmoniu prikabint, jei tarnybos sugebes ieit, iseidami tikrai pamatys ta info

jei telefonas paprastas, kaip pas mane

jei telefonas paprastas, kaip pas mane  portretas
tai tiesiog info apie save surašot kokiam lapelyje ir į piniginę arba nieko nerašot, o telefono nerakinat, kad lengviau rast info apie artimuosius. Pas mane tam yra greitojo rinkimo fukcija

Senjoras

Senjoras portretas
O jeigu aš neturiu tokio telefono, o tik laidinį?
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių