Silkė – naudingesnė nei žuvų taukai

  • Teksto dydis:

Valgydami silkę mes įsisaviname visus joje esančius naudingus riebalus. Moksliniai tyrimai įrodė, kad šie riebalai yra geriau pasisavinami ne naudojant specialius preparatus, o valgant – taip organizmas tuo pat metu gauna ne tik naudingų riebalų, bet ir baltymų, sako gydytojas Alvydas Unikauskas.

Pasak profesoriaus A. Unikausko, kuo silkė riebesnė – tuo ji naudingesnė. Žuvies riebaluose gausu nesočiųjų riebalų rūgščių. Silkė yra naudingesnė ne tik už žuvų taukus, bet ir už visų pamėgtą lašišą.

„Atlikti tyrimai įrodė, kad viena iš silkėje esančių nesočiųjų riebalų rūgščių pagerina smegenų veiklą ir atmintį“, – gerąsias silkės savybes įvardija gydytojas.

Ši lietuvių pamėgta žuvis taip pat naudinga sergant gastritu. „Dažnai gastritas yra lydimas sumažėjusio skrandžio sulčių išsiskyrimo, o silkė skrandžio sulčių išsiskyrimo procesą skatina“, – teigia profesorius A. Unikauskas.

O tiems, kas baiminasi konservantų, gydytojas siūlo alternatyvą – silkę galime ruošti natūraliai sūdant. Vienas iš unikalių ir natūralių silkės paruošimo būdų – mirkymas juodojoje arbatoje, kuris suteikia silkei daugiau standumo.

Plačiau – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

darius

darius portretas
kubilius padidino silkei pvm, niekselis, iki padidinimo kainavo 1lt, paskui jau 3lt, prieskarineje lietuvoje silke buvo laikoma varguoliu maistu, o nepriklausomoje lietuvoje netgi sito maisto varguoliams pagailo.

kaimo jurgis

kaimo jurgis portretas
tikra silkė su cibulka ir juoda duona - delikatesas!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių